Gjærbakst

Enkle knekkebrød

I huset vårt er det innmari populært med knekkebrød for tiden, av den hjemmelagde typen. Inntil nylig har jeg svidd av en hel liten formue på å kjøpe små pakker med veldig gode, men kostbare, knekkebrød på diverse markeder og spesialbutikker. Jeg har hørt rykter om at knekkebrød var enkle å lage selv så jeg bestemte meg for å gi det et realt forsøk. Rettere sagt, jeg bestemte meg for å la min datter på 2 år få muligheten til å lage knekkebrød. For å se om det var så enkelt og raskt gjort å lage disse som ryktene sa. Jeg måtte selvfølgelig bistå med å måle opp ingrediensene, gå over for å jevne ut knekkebrødene på bakepapiret, og å skjære og steke de – men resten klarte hun helt fint selv. Og resultatet: Ikke noe mer kjøpeknekkebrød i dette huset! Disse var knallgode 😀

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø (Gjerne hakkede hvis du får tak i)
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 dl grovt rugmel
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Framgangsmåte

Steg 1 Bland alt det tørre sammen i en bolle.
Steg 2 Pass på at du får med alt
Steg 3 Rør inn vannet og bland godt til du har en tykk grøt.
Steg 4 Fordel blandingen utover 2 bakepapirkledde stekebrett. Bruk en slikkepott til å smøre utover. Forsøk å få massen like tykk over alt.
Stekes på varmluft 160 grader. Etter 10 minutter tar du ut brettene og skjærer de i passe biter med et pizzahjul. Sett de inn i ovnen igjen men bytt da plass på brettene ift hvordan de sto plassert i ovnen sist. Stekes videre i 60 minutter. Bytt plass på brettene hvert 20 minutt.

Når knekkebrødene er ferdig stekt knekker du de fra hverandre og lar de avkjøles på rist. Når de er helt kalde legger du de i en tett boks. De holder seg i mange, mange uker

Tips

Du kan bruke de frøene du får tak i. Prøv gjerne noen andre typer enn jeg oppga i oppskriften, eller du kan droppe noen av frøene jeg har oppgitt hvis du ikke synes de smaker så godt. Jeg har prøvd meg frem på flere ulike varianter og det blir alltid vellykket!

Jeg har lest at knuste linfrø er bedre å bruke enn hele linfrø fordi hele linfrø går ‘rett igjennom systemet’, mens dersom man bruker knuste linfrø får man i seg flere av de gode næringsstoffene.

Hjemmelagde knekkebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *