Festkaker Kaker Ostekake

ostekake-eplepai med salt karamell, krem og nøtter

Nå bugner fruktdisker og hager med de lekreste smakfulle norske epler. Jeg foreslår at du slår på stortromma og bruker noen av eplene til denne Kanonen av en eplekake! Denne kaken består av en god kjeksbunn, deilig salt karamell, nøtter, ostekake, syrlige epler som er kokt møre i en blanding av smør, sukker & kanel, og toppes med et lag pisket krem. Dette er en rimelig massiv kake men den er proppfull av smak og samtlige besøkende forsynte seg to ganger, to av gjestene dristet seg til og med til å be om å få med et stykke hjem… som niste 😉

Kaken er relativt enkel å lage men det går litt tid til å forberede alle lagene, samt at det blir en real dose oppvask. Men stol på meg, det er verdt innsatsen 🙂

[gmc_recipe 2661]

oppskrift_salt_karamell

9 kommentarer

 1. Heisann!

  Da er jeg i gang med denne kaken og gleder meg til å smake på resultatet! Jeg finner forøvrig ikke ut hvor mye smør det skal være i karamellblandingen, og heller ikke hvor mye eple du bruker?

 2. Hei?
  Lagde denne kaken til en vennines bursdag,og må bare si at dette er noe av det beste jeg har smakt?Var aldeles nydelig og alle forsynte seg flere ganger?
  Takk for oppskriften?
  Mvh
  Cecilie

  1. Hei Cecilie,
   så hyggelig at du likte den. Jeg synes den er innmari god jeg også. Den har noen steg og er ikke den raskeste kaken å lage men den er absolutt vel verdt innsatsen 😀

   -marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.