Verdens beste boller
Gjærbakst Søt gjærbakst

Bakeprosjektets beste boller

Ok, det er nok mange som hevder at de har oppskrift på verdens beste boller, men jeg kan love deg at hvis du først prøver denne oppskriften så er du nok enig med meg i at disse er de aller, aller beste;) Hemmelighetene, som du kan bruke når det gjelder det meste av gjærbakst, er 5 enkle tips som utgjør hele forskjellen: Elt inn romtemperert smør til slutt, benytt h-melk eller vanlig lettmelk, bruk lite gjær, elt lenge og ikke minst å sette av nok tid slik at bollene får god tid til å heve:)

[gmc_recipe 1813]

Verdens beste boller

12 kommentarer

  1. Hei. Denne fungerer ypperlig til kanelsnurrer ja, jeg bruker akkurat samme oppskrift til mine kanelsnurrer. Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prøver ut oppskriften. Lykke til!

 1. Hei!

  Prøvde den i dag. Da som skolebrød. Ble fantastisk! Og støtter meg bak tipset om å bruke tid på elting, – brukte hendene i dag, noe som tar litt tid, men resultatet ble meget bra! Flott med oppskrift som ikke har mye gjær/ natron. Anbefales! ☺

  1. Hei Hilde,
   så hyggelig å høre! Denne oppskriften på gjærdeig er helt fantastisk og kan brukes til tilnærmet alt av gjærbakst, så jeg tror deg på at skolebrødene ble gode 🙂 Jeg synes også oppskrifter uten mye gjær er gode, boller med ettersmak av gjær er ikke særlig godt… 😉

  1. Hei,
   denne kan fint dobles. Doble da alt men ikke gjæren, der tilsetter du kun vanlig mengde 🙂

   ‘Lykke til!
   MArit

  1. Hei Tone,
   du kan erstatte 1/3 av hvetemelet med fullkornsmel. Det kan hende de blir litt mindre luftige men du vil fortsatt få et veldig godt resultat.

 2. He!
  Spennende oppskrift, bollene står og hever seg en siste gang nå. Men er litt bekymret med tanke på hvor søt deigen er. Vanligvis ELSKER jeg bolledeig, men jeg syns liksom ikke denne bolledeigen var så søt som den burde? Håper virkelig det ikke merkes etter steking 😛

  1. Hei,
   hvordan ble resultatet? Jeg har ikke smakt på deigen til disse bollene men jeg synes de blir helt supergode når de er ferdige i alle fall 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.