Dessert Kaker Porsjonskaker

Porsjonspavlova med limekrem & jordbær

Det er noe fantastisk med en Pavlova som gjør at alle elsker den. Hver gang jeg serverer Pavlova, eller bare jeg nevner ordet Pavlova, så utbryter folk at ‘åååååå, det er godt’ eller ‘mmmmmmmmm’, eller kanskje ‘det er det beste jeg vet’. Det virker som om Pavlova er alles nye favorittkake. I dag har jeg laget den med en liten vri. Jeg sprøytet ut små porsjonsreder med marengsen istedenfor å lage en stor. Som topping lagde jeg en frisk limekrem som jeg overstrødde med jordbær i biter. En frisk og annerledes variant som passer perfekt på varme sommerdager.

pavlova_limekrem_jordbær

Pavlova

350 g sukker, gjerne finkornet hvis du har
6 eggehviter fra store egg
1 ss maizena
1 ss hvitvinseddik
1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
Sett stekeovnen på 250 grader. Visp eggehviter på medium hastighet sammen med 50g av sukkeret til massen begynner å bli hvit og tykk. Bland resten av sukkeret med vanilje og maizena og hell dette sakte i mens du visper på høy hastighet. Visp til du har en tykk og stiv marengs. Tilsett så hvitvinseddiken og visp godt.
Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt ut små reder på et bakepapir. La det være litt plass mellom redene for de utvider seg litt under steking. Jeg fikk plass til 11 reder på ett bakebrett, det ble totalt 20 reder. Jeg sprøytet ut roser med en 1M-tipp, da måtte jeg sprøyte 2 roser oppå hverandre for å få hvert redet tykt nok. Hvis du ikke har sprøytepose kan du fint benytte en skje og lage et lite rede med den, mønstret i selve Pavlovaen blir uansett skjult av kremen 😉
pavlova_porsjon_små
Stekes i ca 45 minutter til marengsene såvidt begynner å bli gyldne. Idet du setter marengsene inn i stekeovnen skrur du ned temperaturen til 110 grader varmluft. Når marengsene er ferdig stekt skrur du av stekeovnen og lar de avkjøle seg i stekeovnen til neste dag.

Limekrem

3 dl kremfløte
1 boks creme fraiche
2 lime
Litt melis
Litt vaniljepulver eller vaniljesukker

Visp kremfløten til en fast krem med melis og vanilje. I en bolle visper du sammen creme fraiche, skallet fra 2 lime og saften fra 1 lime. Bland creme-fraiche’n inn i kremen. Smak evt til med mer melis eller lime.

Montering

Bre en god dose krem over hver marengsbunn. Strø over godt med jordbær som du har delt opp i biter eller skåret i skiver. Server øyeblikkelig. Du kan med fordel lage opp kremen på forhånd og la denne stå i kjøleskapet mens du venter på dine gjester. Det samme gjelder kutting av jordbærene. Det tar kun minutter å smøre på krem og strø over jordbærene.

pavlova_limekrem_jordbær
I dag var det både store og små som skulle få smake av mine Pavlova. Jeg lot min gutt på 3 år prøvesmake limekremen men han synes ikke den smakte så godt, derfor byttet jeg ut limekrem med vaniljekrem til barna. Det ble kjempesuksess. Alternativt kan du bruke kun ren fløtekrem med jordbær 🙂
Hvis du ikke spiser opp alle dine marengsbunner med en gang kan du fryse de ned eller legge de i en tett boks. De holder seg ukesvis hvis de oppbevares tørt og kjølig. Perfekte hvis du får besøk på kort varsel, da kan du bare vispe opp litt krem og strø på noe frukt/bær og vips så har du et imponerende bakverk å servere til kaffe’n 🙂
vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *