Porsjonskaker

Lakrismarengs med krem og pasjonsfruktcurd

Jeg må innrømme at jeg er innmari svak for lakris. Det har jeg vært så lenge jeg kan huske. Under smågodtkrigen i påska kjøpte jeg meg en 2-kgs boks med lakris, bare til meg selv! Pga min hengivenhet overfor lakris prøver jeg alltid å komme på nye oppskrifter som inneholder lakris. Noen blir superbra og andre blir mindre vellykkede, sistnevnte hører dere aldri noe om 😉 Disse lakrismarengsene, som vel også kan kalles mini-pavlova, er toppet med vispet krem og en syrlig men fyldig og smakfull pasjonsfruktcurd. Disse er en skikkelig innertier som jeg erkjempefornøyd med.

Lakrismarengs med pasjonsfruktcurd

Ingredienser

 • 2 Eggehviter
 • 75g Sukker (gjerne finkornet (engelsk sukker))
 • 0,5 Ts Balsamico/Hvitvinseddik/bringebæreddik (Kan sløyfes)
 • 0,5 Ts Maizena (Kan sløyfes)
 • 1,5 Ss Sweet licorice Syrup (fra Johan Bülow, kjøpes på nett eller i velassorterte godteributikker)
 • 2 Dl Kremfløte
 • Litt vaniljesukker & melis
 • 1 Porsjon Pasjonsfruktcurd (http://bakeprosjektet.no/pasjonsfruktcurd-med-sitron/)
 • 1 Pasjonsfrukt (Til dekor)

Framgangsmåte

Steg 1 Visp eggehviter og halvparten av sukkeret helt stivt. Tilsett gradvis resten av sukkeret mens du visper. Hvis du ønsker marengs som er litt seig i midten tilsetter du eddiken og maizena og visper denne godt inn, hvis du ønsker marengs som er helt sprø hele veien gjennom dropper du det 🙂
Steg 2
Hell lakrissirupen over marengsen. Vend lakrisen forsiktig inn med kun 1 tak med slikkepotten din. Du ønsker IKKE å blande den helt inn. Fyll en stor sprøytepose med marengsen og sprøyt ut små rundinger på et bakepapir. Sprøyt en ekstra sirkel ytterst for å lage en kant.
Steg 3
Stek redene på 120 grader i ca 80 minutter. På brett midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Steg 4 Når marengsredene er helt avkjølt visper du fløten sammen med litt vaniljesukker og melis til en bløt krem som du fyller redene med. Topp kremen med et godt lag pasjonsfruktcurd. Du kan gjerne bruke innmaten av 1 pasjonsfrukt som topping på redene, for litt mer pasjonssmak og for et ekstra flott utseende.

Tips

Jeg lagde mine reder ca 8 cm i diameter, da ble det nok til 6 reder. Ønsker du flere kan du fint doble oppskriften 🙂

Sweet Licorice Syrup fra Johan Bülow kan nå fås mange steder. De finnes på sjokoladebutikker (i Trondheim hos Cielo & Sjokoladebutikken), samt på mange interiørbutikker. I tillegg får du kjøpt sirupen hos mange nettbutikker.

 

Pasjonsfruktcurd med sitron

Ingredienser

 • 4 Pasjonsfrukt
 • 2 Sitroner
 • 110g Sukker
 • 4 Eggeplommer
 • 100g Meierismør

Framgangsmåte

Pasjonsfruktcurd
Steg 1 Del pasjonsfruktene i to. Fjern innholdet i frukten og press det gjennom en sil. Prøv å få med det aller meste av juicen. Hell innholdet over i et målebeger. Deretter deler du sitronene i to og presser, via en sil, innholdet ned i målebegeret til du har 1 dl juice i målebegeret. Altså slik at du sper ut pasjonsfruktjuicen med sitronsaft helt til du har 1 dl tilsammen.
Steg 2 Bland juicen, eggeplommer og sukker i en kjele. Rør mens du koker opp på medium varme. Kok på svak varme i ca 10 minutter.
Del opp smøret(kjøleskapskaldt) i små terninger og tilsett disse gradvis mens du rører. Rør godt helt til alt smøret er smeltet inn. Avkjøl.

Tips

Denne oppskriften på curd kan brukes som base til det meste. Du kan bruke alt av fruktjuice som base så lenge du holder deg til 1 dl væske. Appelsin, sitron/lime og bringebær anbefales 🙂

Lakrismarengs pasjonsfrukt

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar