Oppskrift ostekake med blåbær
Festkaker Kaker Ostekake

Supergod ostekake med blåbær

I helgen var jeg på blåbærtur sammen med min mor og min mormor. Det var en skikkelig fin tur hvor vi fant mengder av bær, det bugnet alle veier vi så. Store søte bær som bare ventet på at vi skulle komme og plukke de. Jeg plukket 3 store spann så nå har vi nok bær til både pannekaker, smoothies og bakverk gjennom hele vinteren. Jeg klarte selvfølgelig ikke å vente mer enn 1 dag før jeg måtte bake noe godt med disse deilige bærene. Valget falt på en kjempegod og luftig ostekake som verken krever steking eller frysing. Superenkel! Denne er både frisk, søt og fyldig på samme tid. Jeg lesset på med friske bær på toppen og spanderte gavmildt av kaken til både kolleger og naboer. Responsen var fantastisk! Jeg tror aldri så mange har spurt meg etter en oppskrift før 😉 her er den, den er en av mine nye absolutte favoritter!

Ingredienser

 • 225g havrekjeks (Bixit eller Digestive)
 • 1ts kanel
 • 100g meierismør
 • 1 pk seterrømme
 • 100g melis
 • 1ts vaniljesukker/vaniljepulver
 • 1 pk kremfløte
 • 1 pk Philadelphia kremost (300g)
 • 1 pk sitrongele
 • 2,5 dl vann
 • Blåbær
 • 1 pk Bringebærgelé

Framgangsmåte

Bunn
Steg 1 Knus kjeksene. Jeg pleier å legge de i en plastpose og rulle over med en kjevle til alt er helt finmalt.
Bland inn kanelen.
Smelt smøret og bland dette godt med kjeksene.
Nå må du finne frem en rund springform (24 – 25 cm) med løs bunn eller en kakering. Hvis du har en kakering kan du plassere denne rett på serveringsfatet, eller du kan sette den på bakepapir på en fjøl. Hvis du har en springform så kle bunnen med bakepapir.
Press kjeksmassen så godt ned i formen mens du prøver å få bunnen så jevn og fin som du klarer. Pass på at kjeksene blir presset helt inn til kantene i formen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet mens du lager ostemassen.
Ostemasse
Steg 2 Kok opp vannet (2,5 dl) og løs opp gelepulveret. Vent til geléen har blitt romtemperert før du går videre.
Visp kremfløte og vanilje til en fast krem.
Visp seterrømmen og melisen på høy hastighet til den blir kremet. Bland inn kremosten. Geléen, som nå skal være helt romtemperert, helles i en tynn stråle i rømmen mens du visper på medium hastighet. Når geléen er helt blandet inn visper du inn kremen forsiktig med en slikkepott eller aller helst en ballongvisp. Prøv å få vekk alle klumper men ikke rør mer enn nødvendig.
Hell ostemassen over kjeksbunnen. Avkjøl i kjøleskap i minst 2 timer før du går videre.
Steg 3 Strø forsiktig blåbær over ostemassen. Bruk rikelig. Jeg brukte ca 2 hele lag med blåbær.
Lag gelé med 2,5 dl vann. Avkjøl til romtemperatur. Hell denne forsiktig over blåbærene og sett kaken kjølig i minst et par timer før servering.

Tips

Du kan benytte frosne bær hvis du ikke får tak i ferske men kaken blir aller best hvis du bruker ferske norske blåbær.

For å få en ekstra blå og fin gelé med blåbærsmak på lokket, tok jeg to never med blåbær og moste disse godt i det kokende vannet før jeg lagde gelé med det. Jeg helte så vannet gjennom en finmasket sil og tilsatte deretter gelépulveret. Dette er selvfølgelig ikke nødvendig

]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *