Halloween Til barna

Gresskarmarengs

I dag har jeg laget gresskarmarengs i anledning FN-dagenmarkering i barnas barnehage. Disse søte/skumle marengsene ble superpopulære og fløy avgårde fra kakebordet. De er søte, sprø og akkurat passe store. I tillegg våger jeg meg på å si at det tar omtrent like lang tid å få disse marengsene inn i ovnen som det tar å røre sammen en Torokake. De består av eggehviter og sukker som piskes til sprø marengs. Deretter tilsettes litt farge før man sprøyter ut små topper som stekes på lav temperatur. Dette er veldig enkelt og raskt å få til. Og veldig, veldig godt. Jeg skulle bare prøvesmake én jeg…. det ble 5 😉

Ingredienser

  • 3 egg (kun eggehvitene)
  • 225 sukker (finkornet / engelsk type)

Framgangsmåte

Steg 1 Skill plommer fra eggehviter. Det er veldig viktig at det ikke kommer noe plomme i hvitene.
Pisk eggehvitene til tykt skum på høy hastighet.
Hell så sakte i sukkeret, litt og litt mens du pisker godt imellom. Pisk til sukkeret er oppløst og du har en blank og fin marengs.
Steg 2 Ta av 2-3 ss med marengs som du rører inn litt grønnfarge i, det skal bli stilkene.
Rør inn litt oransjefarge i resten av marengsen. Du bør bruke en tykk pastafarge for å få sterk og fin farge. Fordel den oransje marengsen i en sprøytepose med en tykk rund tipp. Sprøyt ut fine topper på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 3 Fordel den grønne marengsen i en liten sprøytepose med en liten grønn tipp. Sprøyt ut en liten grønn topp oppå den lille toppen på de oransje marengsene.
Steg 4 Stek marengsene midt i ovnen på 90 grader i varmluft i 120 minutter. Avkjøl på rist.
Steg 5 Du kan fint bruke marengsene slik de er nå, eller du kan tegne på skumle ansikter eller edderkopper. Jeg brukte en tusj som har spiselig ‘blekk’, men du kan like gjerne bruke svart melisglasur til å tegne ansikt.

Tips

Det er definitivt best om du bruker det finkornede sukkeret (engelsk sukker) når du lager slik marengs, det løser seg mye lettere og bedre opp en vanlig sukker.

Video av hvordan jeg sprøyter marengsen:  Sprøyte marengs

Da håper jeg du ble inspirert til å lage gode, søte marengs. Jeg kommer til å lage flere varianter av disse senere 🙂

Såååå fornøyd med disse marengsene. Gikk veldig raskt å lage. Oppskrift og fremgangsmåte kommer på bloggen ila dagen

Trykk her for alle mine andre Halloweengodsaker.

Oppskrifter Halloween

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *