Diverse

Myke horn med frø

Myke, luftige horn med valmuefrø er like gode til frokost, formiddagsmat, i matpakken på skolen eller som turmat. Jeg bruker denne oppskriften både som ‘vanlig’, samt som kaldhevede. Når jeg kaldhever hornene så baker jeg de på kvelden, før jeg lar de ligge i kjøleskapet over natten, lar de stå og temperere seg en drøy time i romtemperatur på morgenen før de stekes. Da får man nydelige nystekte horn til frokosten. Det anbefales 🙂

Oppgitt oppskrift er for vanlig heving. Se lengre ned for fremgangsmåte for kaldheving.

Myke horn med valmuefrø

Saftige, myke horn med frø.

Ingredients

  • 50 g meierismør
  • 500 g hvetemel omtrent
  • 1,5 ts salt
  • 1/2 pakke blå gjær
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettmelk
  • 1 egg

Topping

  • 1 egg
  • valmuefrø

Instructions

  • Del smøret opp i små terninger og la det bli romtemperert.
    Bland omtrent halvparten av melet med salt i en bolle. Hvis du benytter tørrgjær, blander du den inn i melet. Varm melken sammen med sukkeret i en kjele til den er romtemperert. Fjern kjelen fra varmen. Benytter du fersk gjær smuldrer du den i melken. Hell melken over melet. Rør sammen og rør inn egget. Tilsett litt og litt mel til du har en smidig deig som ikke lenger er klissete. Elt videre i cirka 10 minutter. Så tilsetter du smøret og elter videre til du igjen har en smidig deig.
  • Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
    Elt deigen sammen og kjevle til en stor sirkel, ca 1/2 cm tykkelse. Bruk en skarp kniv, eller et pizzahjul, til å dele sirkelen i 4 like store deler. Del så hver del i 3 like store deler.
    Start fra den tykkeste delen og rull helt ut til spissen. Plasser hornene på et bakepapirkledd stekebrett. Legg hornene slik at spissen ligger under hornet, slik at den ikke ruller seg opp. Hvis du ønsker så kan du bøye endene på hornene slik at de blir litt bøyd.
    Dekk hornene med plastfolie og la de etterheve i 40 minutter, før du pensler de med et sammenpisket egg og strør over valmuefrø.
    Hornene stekes midt i ovnen, på 220 grader over/undervarme, i ca 12 minutter til de er lys gyldne. Avkjøles på rist.

KALDHEVING

For kaldheving følger du samme oppskrift men gjør følgende endringer:

  • Benytt kjøleskapskald melk
  • Bland sukkeret inn sammen med saltet
  • Når deigen er ferdig eltet, kjevler du ut hornene med en gang, altså ingen etterheving. Hornene plasseres på bakepapirkledd stekebrett. Dekk brettet godt med plastfolie. Sett brettet i kjøleskapet i 8-15 timer
  • Om morgenen lar du brettet med hornene få temperere seg i en times tid i romtemperatur. Du kan gjerne sette brettet over en oppvaskkum med varmt vann, eller i en stekeovn som du har varmet opp til ca 30 grader og deretter slått av varmen.
  • Når du ser at hornene har hevet seg så pensler og steker du hornene slik det er oppgitt i oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating