Showing 27 Result(s)
Brød

Grovt rugbrød

Dette saftige rugbrødet er smakfullt og mettende. Det har blitt til som et resultat av mye prøving (og feiling). Jeg har nå klart å finne frem til den perfekte balansen mellom grovt mel og hvetemel slik at brødet blir grovt uten at det blir for kompakt. Jeg har tilsatt litt skummelt kulturmelk og lar deigen …

fastelavn boller oppskrift
Gjærbakst Søt gjærbakst

Fastelavnsboller

Fastelaven er en begivenhet som ikke går ubemerket forbi her på Bakeprosjektet. Jeg pleier å invitere hele familien min, foreldre, søsken, nieser & nevøer og evt andre som ønsker å komme. Det er så godt å ha en god unnskyldning for å samle alle sammen nå i vintermørket. Ingen klarer å motstå nybakte boller og kakao …

Brød

Saftig havrebrød

Dette saftige havrebrødet er både holdbart, velsmakende og ikke minst mettende. Jeg bakte det på lørdag og det var like mykt og godt på mandag. For å få brødet såpass saftig så er det 3 ting som er viktig med oppskriften: Havregryn, havrekli og havremel får stå og bløtlegge seg før man lager deigen. Da …

Gjærbakst Søt gjærbakst

Kremboller

Helt fra jeg var en liten pike som var med familien min på bakeri eller kafé på lørdagene, har krembolle vært min ultimate favoritt og førstevalg blant alle godsakene i kakedisken. Det er noe helt spesielt med disse lubne bollene som bugner av velsmakende vaniljekrem, og det fristende lokket av sjokolade. Det er helt umulig …

Gjærbakst Søt gjærbakst

Safransnurrer

I Sverige er det en tradisjon med å lage safransnurrer i desember, i tillegg til lussekatter. Safranboller har en herlig gul farge og en deilig smak. Jeg lagde snurrer som er fylt med smør og sukker. Du kan gjerne variere med å bytte ut sukkeret i fyllet med revet hvit sjokolade eller mandelmasse. Godt blir det …