Eltefrie rundstykker
Eltefritt Gjærbakst Rundstykker

Superenkle eltefrie rundstykker

Dette må være verdens enkleste, og rimeligste, rundstykker. Du bruker 3 minutter på kvelden hvor du raskt rører sammen ingrediensene i en bolle. Neste morgen deler du deigen i 8, fordeler rundstykkene på et brett, lar de etterheve i en drøy halvtime og steker de så i 10 minutter.

Vips så har du de deiligste rundstykker til frokost, til den nette sum av ca 6 kroner. Enklere tror jeg det er vanskelig å få det 🙂 Jeg sverger til disse og lager de hver eneste uke, noen ganger bytter jeg ut 100g av hvetemelet med grovt mel for litt variasjon.

  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 3 dl kaldt vann

På kvelden

  1. I en bolle rører du sammen hvetemel, tørrgjær og salt. Rør inn vann.

    Du trenger ikke å røre så grundig, kun til det er en relativt jevn deig. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på benken over natten, i 8-12 timer.

Neste morgen

  1. Strø litt hvetemel utover kjøkkenbenken. Velv deigen ut på kjøkkenbenken. Med en kniv eller deigskrape deler du deigen i 8 like store deler.

    Legg bakepapir på et stekebrett. Løft opp et deigemne, brett emnet litt sammen ved å legge hjørnene under midten av undersiden av emnet. Legg emnet på bakepapiret. Gjenta med de resterende 7 emnene. Deigen er klissete så det kan være lurt å ha litt mel i fingrene.

    Strø litt mel over rundstykkene, legg litt plastfolie over de og la de etter heve i 30-45 minutter.

    Stekes på 230 grader i ca 10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.