Kremer & Glasurer

Fantastisk limemousse

Denne limemoussen har jeg benyttet så mange ganger at jeg synes den fortjener sitt helt egne innlegg på blogen min. Denne moussen var en del av kaken jeg benyttet på audition til Hele Norge Baker og jeg tror den bidro til at jeg kom med i programmet tross i at den ikke fikk nok tid til å stivne og rant utover dommerbordet;) hehe… Moussen kan benyttes som fyll i kaker, alene som en dessert, eller som utganspunkt for en god krem (da dropper du gelatin og benytter litt mindre væske). Den er helt uimotståelig frisk og alle som smaker den ber om oppskriften. Så her har du den!

limemousse

 Limemousse

2 dl Tine kremfløte
1 dl Creme fraiche
1 dl vanilje yoghurt
0,75 dl sukker
1 ts revet lime skall
0,5 dl presset limejuice
2 stk gelatinplater

Bløtlegg geltainplatene i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp limejuice og limeskall til det er rykende. Løs opp galatinen i limeblandingen. Avkjøl til romtemperatur.

limemousse_lime_skall_mousse
Bland creme fraiche, yoghurt og sukker. Tilsett limeblanding og om ønskelig litt grønnfarge for syns skyld. limemousse_fløte_krem

Visp kremfløten til en bløt krem. Bland de resterende ingrediensene forsiktig inn i kremen. Hell limemoussen over i en skål eller over kakebunnen din hvis du skal benytte den som kakefyll. Hvis du benytter moussen som kakefyll så la den stivne godt før du begynner å trekke/smøre opp kaken din. Denne moussen bruker lang tid på å bli fast.

limemousse

Et tips hvis du benytter litt sitrus i baking eller annen matlaging er å investere i en Microplane Zester, et eget rivjern som er spesiallaget for sitrusfrukt. Med det får du ikke med det bitre hvite laget men kun det smakfulle skallet. Et slikt rivjern er gull verdt og absolutt verdt investeringen. Du får det hos velassorterte kjøkkenbutikker, som f.eks Traktøren.

limemousse_lime_rivjern_sitrus

På bildet nedenfor har jeg benyttet limemoussen som et lag i en fruktig moussekake, i kombinasjon med en marsipanbunn og bringebærmousse. Oppskrift her

moussekake_lime_bringebær_oppskrift

vibakes

2 kommentarer

    1. Hei Marie,
      jeg brukte denne moussen som fyll i en kake, men jeg vil tro du får 4 små porsjonsmousser med denne oppskriften.

      Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *