sjokoladecupcakes3
Cupcakes

Sjokoladecupcakes m/flytende sjokoladekjerne

Noen ganger er det nesten slik at det er dårlig gjort å legge ut bilder på bloggen. Slik er det med disse saftige sjokoladecupcakes fyllt med hjemmelaget sjokoladesaus og med en fyldig ostekremtopping. Når man ser disse klarer man ikke å la være å få lyst på de, og man klarer ikke å slutte å tenke på de før man har lagd de selv og fått den tilfredsstillende følelsen av å spise en av disse. Gjerne i godt selskap med en sterk kopp kaffe. MMmmmmm, de er faktisk så gode som de ser ut som. Hvorfor har ikke flere tenkt på sjokoladesauskjerne før?!?

IMG_1240

Når jeg skal eksperimentere meg frem til nye cupcakesoppskrifter ender jeg i over halvparten av tilfellene opp med en fyllt kjerne. Det gir en deilig overraskelse til de heldige utvalgte som skal få prøvesmake og sørger for at cupcaksene blir enda saftigere. Grunnlaget for at jeg kom på å bruke en tykk, hjemmelaget sjokoladesaus som kjerne er at jeg elsker sjokoladefondant. Dette blir altså som en slags fondant men i cupcakeformat, og med en enda bedre smak. Det fine med disse sjokoladecupcakene er at de er veldig saftige i seg selv, også uten sjokoladesausen, slik at de danner en veldig god base til alle typer sjokoladecupcakes 🙂

Sjokoladecupcake

200g mel
200g sukker
50g kakao
1,5 ts natron
2 store egg
1 dl rømme (helst seterrømme men lettrømme eller kulturmelk går også fint)
6ss olje (solsikke eller raps)
100g mørk sjokolade
2ts hvitvinseddik
1 ts vaniljepulver (evt 2 ts vaniljesukker)
1,5 dl sterk varm kaffe

Bland mel, sukker, kakao, natron og vanilje i en bolle. Tilsett egg, rømme, olje og hvitvinseddik og bland til du har en jevn røre. Smelt sjokoladen i micro og tilsett i blandingen. Tilsett til slutt den varme kaffen og bland godt. Røren er veldig flytende men slik skal den være 🙂

Fyll dine cupcakeformer 2/3 fulle og stek på 175 grader midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Når cupcakesene er helt avkjølte skjærer du ut et hull i midten av hver cupcake og fyller med sjokoladesaus.

IMG_1209

Sjokoladesaus

150g mørk sjokolade
50g sukker
1 boks kremfløte
4 eggeplommer

Bland eggeplommer og 25g sukker godt sammen med en visp i en glassbolle. I en kjele koker du opp fløte og resten av sukkeret. Hell den varme fløten sakte over eggeplommene mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen. Tilsett sjokoladen som du har hakket opp i små biter. Rør godt. Varm opp på middels varme til blandingen nærmer seg kokepunktet. Avkjøl noe før du fyller cupcakene. Hvis du får sjokoladesaus til overs kan du finne tips til å bruke opp resten her.

IMG_1210

Kremostglasur

3 dl kremfløte
Litt vanilje
200g kremost naturell
200g melis
1ss ferskpresset sitronjuice

Visp kremfløte og vanilje til en bløt krem. I en annen bolle blander du kremost, melis og sitronjuice smidig og glatt. Tilsett kremen og visp godt i et par minutter. Fyll kremen i en sprøytepose og dekk hver cupcake med et godt lag krem. Hvis du ikke har en sprøytepose kan du bruke en skje og plassere en god ‘dæsj’ glasur midt på hver cupcake.

Strø gjerne litt sjokolade på toppen hvis du har dette tilgjengelig. NYT!

sjokoladecupcakes

sjokoladecupcakes2

sjokoladecupcakes3

Ikke kom her og fortell meg at du ikke ble fristet nå 😉vibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

8 Kommentarer

  • Svar Kine 30. august 2014 at 15:14

    Kan man lage disse dagen før servering?

    • Svar Marit 15. september 2014 at 19:22

      Hei Kine,
      disse kan fint lages dagen før servering, oppbevar de da i kjøleskap. Pass på at de er godt romtempererte før servering. Lykke til 🙂

  • Svar Marte 14. oktober 2014 at 21:33

    Heisann! Disse så helt fantastisk ut!
    Hva mener du når du skriver vanilje? Essens?
    Og hvor mange cupcakes er denne oppskriften til?

    Vennlig hilsen Marte 🙂

    • Svar Marit 15. oktober 2014 at 13:24

      Hei,
      disse er virkelig fantastiske. Jeg tror det er de beste sjokoladecupcakes jeg noensinne har smakt!
      Når jeg skriver vanilje så kan du bruke det du har. Aller helst essens eller pulver, men hvis du ikke har det kan du fint benytte vaniljesukker 🙂
      Jeg mener å huske at oppskriften holder til 12 store. Hvis dette ikke er riktig kan du gjerne gi meg tilbakemelding hvis du prøver ut oppskriften!

      mvh Marit

  • Svar Marte 16. oktober 2014 at 09:37

    Tusen takk for svar! Jeg står på kjøkkenet nå og skal prøve 😀

    Hva mener du med litt vanilje i kremen på toppen?
    Jeg er nybegynner skjønner du 😉 Er ikke så god på å ta en liten dæsj her og der, eller «ta det på feelingen» 😉 hehe

    • Svar Marit 16. oktober 2014 at 16:17

      Hei,
      ta ca en teskje med vaniljesukker, eller en halv teskje vaniljepulver/vaniljekstrakt:)

      marit

  • Svar Nina 5. april 2016 at 18:38

    Hei!
    Kom over denne oppskriften under leting etter en god oppskrift på cupcakes til min sønns barnedåp. Jeg lurer litt på formen du bruker. Bruker du vanlige muffinsformer å plasserer de i de papirbegerne, eller kan du fint steke de i ovnen med bare den papirformen?
    Har prøvd tidligere å lage i muffinsformer for så åpnere ned i en slik fin pappform, men det blir liksom så lite, eller for stort … Tips?
    De så dritgode ut:):):)

    • Svar Marit 6. april 2016 at 19:28

      Hei,
      jeg benytter kun de formene du ser på bildet, benyttet ikke noen andre former oppi nei. Det fungerer gulle godt, man bare river opp formen på siden når man skal spise den 🙂 Disse er skikkelig gode, supersaftige. Anbefales på det sterkeste! Har noen supergode vaniljemuffins også, som jeg har tenkt å legge ut oppskrift på snart 🙂

      Lykke til!

    Svar