Ostekake

Ostekake med rabarbra og hvit sjokolade

Rabarbra er en av mine favoritter om sommeren. Nå er rabarbrasesongen helt på hell men man kan fortsatt finne rabarbra i butikken. Det anbefaler jeg deg at du gjør, og at du bruker den til å prøve ut denne fabelaktige ostekaken med hvit sjokolade og rabarbrakompott. Den søte hvite sjokoladen blir perfekt balansert med lime og syrlig rabarbra, kombinasjonen fungerer veldig godt. Som Pascal sier, denne kaken gjør at jeg blir ‘Glad i munnen min’. Jeg lagde denne til min samboers fødselsdag og jeg kan love deg at hver minste lille smule ble spist opp 🙂

ostekake med rabarbra

Hvis du ikke er så glad i rømme så kan du fint droppe rømmekremen i denne kaken. Den opprinnelige oppskriften inneholdt ikke rømmekremen, men jeg synes den lett syrlige rømmen gir en ekstra piff til kaken.

Oppskriften er tilpasset en form på 20 cm. Hvis du ønsker en større kake, f.eks til en form på 25 cm, så ganger du alle målene med 1,5 🙂

Bunn

100 g smør
175 g Digestive havrekjeks

Smelt smøret i en kjele på svak varme. Legg kjeksene i en pose og knus disse. Bland kjeks og smør. Kle innsiden av en kakeform med plastfolie. Press kjeksmassen i en kakeform på 20 cm. Prøv å få bunnen jevn og fin, da blir kaken ekstra fin når man skjærer den opp. Avkjøl.

Ostemasse

4 gelatinplater
75 g hvit sjokolade
75 g mykt brunt sukker, evt bruk vanlig hvitt sukker
2 store romtempererte egg
200 g mascarpone, helst romtemperert
2 ss limesaft
1 ts finrevet limeskall
3 dl kremfløte

Legg geltatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Hakk sjokoladen i små biter og smelt denne i vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn mascarponen. Jeg brukte kald mascarpone og slet med å få blandet den godt inn i eggedosisen. Jeg brukte derfor en stavmikser for å bli kvitt klumpene. Det er å foretrekke om du ikke bruker stavmikser men blir det store klumper så kan du bruke den. Varm opp limeskall og limesaft til det begynner å ryke. Press ut vannet fra gelatinplatene og smelt de i limesaften. Avkjøl til romtemperatur. Pisk kremfløten stiv. Bland romtemperert sjokolade inn i osteblandingen, deretter limesaften og tilslutt den vispede fløten. Bland til du har en jevn masse, men ikke mer enn nødvendig. Hell blandingen over kjeksebunnen. Avkjøl i minst 4 timer.

Rømmekrem

1 boks seterrømme
2 ss melis
1 ts vaniljepulver / 2 ts vaniljesukker

Bland alle ingrediensene i en elektrisk mikser til du har en stiv krem. Fjern kakeformen fra ostekaken. Smør rømmekremen over ostemassen. Avkjøl

Rabarbrakompott

100 g rabarbra
1 dl vann
100 g sukker
2 ts potetmel
2 ts vann
100 g jordbær

Del rabarbra i små biter. Kok opp vann og sukker, tilsett rabarbra og kok i ca 2 minutter. Rør sammen vann og potetmel i en kopp og bland denne sammen med rabarbraen. Fjern kjelen fra varmen. Del jordbærene i mindre biter og tilsett disse i kompotten når den er temperert. Hell kompotten forsiktig over ostekaken.

Pynt om ønskelig kaken med jordbærblomster og jordbærblad 🙂ostekake med rabarbra

Jeg håper jeg rekker et par rabarbraoppskrifter til før sesongen er over, allerede i helgen har jeg planer om å prøve meg på å lage en dessert med rabarbra og den fantastiske Balsamico’en jeg kjøpte med meg fra Italia i sommer.

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *