Dåpskaker Dekorkaker

Dåpskake gutt

Når det kommer til dåpskaker så synes jeg ofte at det enkle kan være det beste. En ren, elegant kake med få elementer passer veldig fint til en dåp/navnefest for et lite barn. Derfor synes jeg det var veldig koselig å få lage denne kaken til en tidligere kollega. En klassisk dåpskake hvor bildet av barnet kommer i fokus, men med litt ekstra pynt som viser at kaken ikke kommer rett fra samlebåndet til et bakeri. Denne kaken ble jeg veldig fornøyd med, det ble heldigvis ble også mottakeren av kaken.
dåpskake_gutt_bilde

Denne kaken er en sjokoladekake fylt med sjokoladekrem, og med et trekk av hvit marsipan. All pynten er også laget i marsipan. Jeg merker at jeg i den siste tiden har blitt veldig begeistret for sommerfugler på kakene mine. Disse sommerfuglene lagde jeg ved hjelp av noe som heter ‘patchwork cutter’, en utstikker som lager fint mønster på sommerfuglene. Hemmeligheten til å benytte slike utstikkere er å kjevle marsipanen supertynt, la den tørke noen minutter og deretter stikke ut sommerfuglene. Etterpå må man tørke sommerfuglene i 90 graders vinkel til de er helt tørre før man forsiktig pensler på litt farge på midten. Erfaringsmessig brekker 1/3 av sommerfuglene ved montering eller tørking så det kan være lurt å lage opp flere enn man tror man behøver 😉 dåpskake_gutt_blå_personlig

 Når jeg lager kaker til dåp/navnefest er det nesten uten unntak enten en liten baby på kaken, eller navneklosser. Disse navneklossene lager man enkelt ved hjelp av en silikonform som man presser marsipanen nedi. Det jeg gjorde annerledes denne gangen var at jeg malte selve bokstavene i en annen farge enn selve klossen, etter at jeg hadde trykket klossene ut av formen. Det ga en morsom effekt samt at bokstavene kommer tydeligere frem.

dåpskake_gutt_navn_klosser

Dette var den siste  dekorkaken jeg kommer til å lage på lang tid. Nå har min gravide mage blitt såpass stor at det er vanskelig å kjevle ut marsipanen;) Derfor blir det ikke flere nye dåpskaker å se på bloggen min fremover, men fortvil ikke. Til helgen skal jeg lage en lekker bryllupskake som er så enkel at de aller fleste kan lage den selv. Jeg kan også love at det kommer til å komme en kul kake til min sønns 3-årsdag som er om bare 2 uker 🙂 Så følg bloggen min på facebook, enhver ‘like’ er hjertelig velkommen.

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *