Kaker

Rullepavlova med vaniljekrem og bær

Etter all den positive tibakemeldingen på rullepavlovaen jeg la ut i går, hvor fargen på fyllet indikerte hvilket kjønn barnet mitt har, må jeg nesten dele oppskriften med dere. Det som er topp med denne oppskriften er at det tar under en time å lage den, fra du starter å finne frem kjøkkenmaskinen til du kan servere kaken. Det forutsetter riktignok at du benytter ferdigkjøpt vaniljekrem, hvis du bruker hjemmelaget vaniljekrem må du forberede denne på forhånd. Men det er likevel en veldig enkel og ikke minst smakfull kake. Lett, luftig og frisk. photovisi-download

Rullepavlova

4 eggehviter
175 g sukker, gjerne finkornet hvis du har
Visp eggehvitene sammen med ca 50 g av sukkeret på medium hastighet til de begynner å bli stive. Tilsett gradvis mer av sukkeret mens du visper på litt høyere hastighet. Fortsett å visp til du har en helt stiv marengs. NB, husk at både bolle og visp må være helt rene, og at det ikke kommer noe eggeplomme med i bollen, hvis ikke vil ikke eggehvitene bli stive 🙂
Bre marengsen utover et bakepapir slik at marengsen dekker ca 22*32 cm. Du behøver ikke benytte noen form, marengsen holder formen fint under steking.
pavlova_marengsStekes midt i ovnen på 145 grader i ca 30 minutter, til marengsen såvidt begynner å bli litt gyllen. Avkjøl på rist.

Fyll

3 dl vaniljekrem
2 dl kremfløte
3 ss sukker
Friske bær etter ønske

(evt litt matfarge hvis du ønsker)

Visp fløte og sukker (og evt farge) til en bløt krem. Bland forsiktig inn vaniljekremen med en slikkepott. Snu kakebunnen og bre kremen over, men unngå krem på de ytterste 2 cm av kaken. Strø over litt friske bær:

rosa_vaniljekrem_pavlova

Start på den ene enden og rull kaken forsiktig sammen. Benytt gjerne bakepapir under kaken for å hjelpe til med å rulle. Server straks 🙂

pavlovarull

Sprø marengs, søt vaniljekrem og friske bær. Umulig å motstå 🙂pavlova_oppskrift_bringebær

Håper du ble inspirert, denne var en innertier på mitt kakeselskap iallefall!

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *