Barnekaker Dekorkaker

HNB: Episode 4 – Barnebursdagskaker

Tiden flyr og vips er vi allerede ferdig med episode 4 av Hele Norge Baker. Jeg sitter hjemme og ser programmet og kjenner meg nesten like nervøs som jeg var under innspillingen. I forkant av innspillingen hadde jeg gledet meg veldig til denne episoden, barnebursdagskake. En ekte barnebursdagskake er den type kake jeg har laget desidert mest av, en naturlig konsekvens av å være tante til 5 skjønne små og i tillegg mor til verdens skjønneste gutt. Når jeg baker hjemme på mitt eget kjøkken bruker jeg riktignok mye mer enn 2,5 t på å fullføre mine kaker. Derfor måtte jeg inngå et kompromiss med meg selv og forsøke å ikke lage et for komplisert design på kaken og heller prioritere god smak og et enkelt men barnevennlig design UTEN marsipantrekk men med mye farger og ikke minst non-stop og jordbær. Resultatet var en tog-kake med non-stop i vognene, fargerike vimpler på siden og jordbær helt nederst på kaken. Selve kaken er en saftig sjokoladekake fylt med store jordbærbiter og en fløyelsmyk sveitsisk marengssmørkrem med sjokolade. De som så programmet så hvor fristende en slik kake er når man skjærer den opp, virkelig uimotståelig. Det synes både jeg og alle de 4 dommerne, for nok en gang ble min kake den første som ble trukket frem når de beste signaturbakster skulle kåres. JIPPI!!!!

 NB, oppskriften som ligger ute på TV3 er dessverre ikke korrekt, jeg ombestemte meg rett før programmet og lagde en annen sjokoladeglasur enn det står oppgitt, jeg lover at jeg skal legge ut den korrekte komplette oppskriften ila uka!

 Hele_Norge_baker

Det jeg ikke visste under innspillingen, og som har overrasket meg under tv-sendingene, er at jeg har fått SÅ gode tilbakemeldinger fra dommerne. Jeg visste jo at jeg hadde gjort det godt på signaturbakst men at jeg de fleste gangene har blitt trukket frem som den aller beste signaturbaksten var nytt for meg og veldig, veldig hyggelig! En virkelig god kompliment å ta med seg selv om jeg (enda ikke) har mottatt det gule forkleet. De tekniske utfordringene har ødelagt for det, sist gang var trolig årsaken til at det gule forkleet glapp at jeg hadde fondantene mine ett minutt for lenge i stekeovnen, samt at jeg strødde bittelitt mel i de smurte formene mine før jeg tilsatte fondantrøren. En veldig unødvendig feil men jeg var så redd for at fondantene ikke skulle løsne fra formen. Menmen, jeg må si meg fornødyd med gårsdagens episode uansett!

Noe som var spesielt utfordrende denne dagen, som ikke var synlig for dere der hjemme, var at det var ekstremt varmt i teltet denne dagen. Solen stekte og det føltes som om vi var inne i et drivhus. Kombinasjonen av en slik varme og det å jobbe med sjokolade er veldig vanskelig, noe vi deltagerne følte veldig på. Heldigvis klarte vi oss alle veldig bra og varmen ødela ikke for noen, men det var virkelig nært for mange av oss 🙂

vibakes

Følg med i neste episode og se hvordan det går når vi skal bake brød på 1,5t, og lage 8-flette-loff under den tekniske utfordringen. Vil jeg endelig klare å få det gule forkleet tro?

2 kommentarer

  1. Hei,takk for oppskriften! denne må testes så fort som mulig:) men hvor er oppskrifta på sjokoladeglasuren..?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *