Dåpskaker Dekorkaker

Kake til babyshower

I dag har jeg laget min aller første kake i anledning babyshower. Og jeg koste meg skikkelig mye. Jeg føler at jeg har verdens beste hobby når jeg kan sitte i timesvis og pusle med dekorering av en kake i fine, duse rosa nyanser. Denne kaken er en sjokoladekake fylt med en sjokoladesmørkrem, trukket og pyntet med marsipan. I motsetning til alle dekor-sjokoladekaker jeg har lagd tidligere benyttet jeg IKKE ‘Annas Sjokoladekake’ denne gangen, men jeg brukte en ny oppskrift jeg har fått. Den nye oppskriften gir et luftigere resultat, og kaken har en litt annen smak enn den trofaste traveren ‘Annas’. Jeg lover å dele oppskrift på den nye sjokoladekaken min snart. Den er nok min nye favoritt 🙂

Babyshower_kake_wm

Slik lagde jeg kaken:

Jeg lagde en sjokoladekake i 2 etasjer, hvor hver etasje er fylt med en god sjokoladesmørkrem. Begge kakene er trukket med marsipan og har et hvitt silkebånd nederst får å få en pen avslutning. Før jeg plasserte den øverste kaken plasserte jeg 5 tykke sugerør i den nederste kaken, for støtte slik at den nederste kaken ikke vil synke sammen under vekten av den øverste. Det er viktig at sugerørene er akkurat like høye som kaken!

De rosa stripene er lagd ved å kjevle rosa marsipan tynt. Jeg brukte en veldig skarp kniv til å skjære rette jevne striper som jeg festet på kaken. Det er lurt å begynne med å lage 4 linjer som deler kaken i 4 jevne biter, og deretter fylle på med flere linjer i ulike tykkelser. Marsipanen behøver ikke noe ekstra festemiddel for å feste stripene/linjene, det holder med den naturlige ‘klissetheten’ den får når man kjevler 🙂

Sommerfugler lages ved å kjevle marsipanen kjempetynt. Jeg lagde noen rosa og noen hvite. Marsipanen kjevles så tynt at man såvidt kan skimte et eventuelt mønster i underlaget man kjevler på. Vent et lite minutt og snu deretter marsipanen, slik at den tørreste siden havner ned på underlaget. Deretter får marsipanen tørke et lite minutt til før jeg dekker den med plastfolie og stikker ut sommerfuglene med utstikkere fra Patchwork Cutters. Vrikk forsiktig utstikkeren en millimeter mot venstre, så mot høyre, mens du presser ned. Så løsner jeg sommerfuglene FORSIKTIG fra underlaget med en spatel, og lar sommerfuglene tørke natten over, liggende i vinkel i f.eks en åpen bok. Til slutt pensles de forsiktig med litt rosa perlemorspulver, mest farge i midten. De festes på kaken ved å bruke litt spiselig lim og litt myk marsipan.

Marsipanrosene har jeg laget en utfyllende beskrivelse av her. Jeg valgte å bruke en mørk rosafarge i midten av rosene, samme rosafarge som trekket på et lag utenfor, og tok tilslutt hvit marsipan tilsatt bittelitt rosafarge på det ytterste laget.

De hvite blomstene er laget ved å kjevle marsipan tynt, men ikke like tynt som ved bruk av utstikkere til bokstaver og sommerfugler. Jeg stakk så ut blomstene med en metallutstikker, veldig lik den på bildet nedenfor. Deretter plasserte jeg den utstukkede marsipanblomsten i en slik ‘veiner’ i silikon som det er avbildet nedenfor, og trykket formene forsiktig sammen. Da blir det et veldig fint avtrykk på blomsten slik at den ser mer naturlig ut. Slike former kan kjøpes på nett, søk etter ‘silicone flower veiner’ og du vil få en rekke treff. Jeg lot blomsten få tørke i en tom eggekartong slik at den holder formen. Til slutt festet jeg en rosa perle i midten av blomsten.

Bokstavene på kaken lages ved å kjevle marsipan kjempetynt. Så snur jeg marsipanen slik at den mest klissete siden havner opp, og lar den så få tørke et lite minutt før jeg dekker den med plastfolie og stikker ut bokstavene med en utstikker, den jeg brukte her heter ‘Tappits’ og kommer fra et merke kalt FMM. Vrikk forsiktig utstikkeren en millimeter mot venstre, så mot høyre, mens du presser ned. Bokstavene må få tørke en god stund, jo lengre dess bedre, på underlaget før du forsiktig løfter de opp med en flat spatula. Hvis de ikke får tørke mister de gjerne formen når du flytter på de. Bokstavene festes på kaken vha litt vann eller spiselig lim. Hjertet ble lage med samme fremgangsmåte.

temp

 

4 kommentarer

  1. Hei!
    Jeg har sånne Tappit utstikkere, men får ikke til å bruke de! Marsipanen blir alltid sittende fast inni utstikkeren.. kunne du laget en bildeserie eller video hvor du viser hvordan du stikker ut bokstavene? ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *