Dekorkaker Diverse kaker

Julekake

Rett før jul fikk jeg anledning til å delvis gjengjelde en tjeneste til noen venner av mine foreldre. De skulle arrangere bursdag for sin sønn. Jeg benyttet anledningen til å tilby meg å lage en kake til den store anledningen. I og med at dette var få dager før jul ønsket jeg å kombinere juletema med bursdagstema. Resultatet ble en høy sjokoladekake fyllt med melkesjokoladekrem, pyntet med glitrende snøkrystaller, isbjørner og litt annen julepynt. Det er så hyggelig å få brukt hobbyen sin til glede andre, selv om jeg ikke har tid til å gjøre dette like ofte som før nå som jeg har fått min skjønne lille jentebaby 🙂julekake

Denne kaken er en Annas Sjokoladekake, fyllt med en deilig melkesjokoladekrem. Trekket er marsipan som er farget lys blå. All pyntet en også laget i marsipan.

Snøkrystallene laget jeg vha en utstikker som jeg penslet med glitterpulver.

Skiltet laget jeg ved å kjevle marsipan ganske tykt før jeg preget tremønster vha en pregermatte. Deretter skar jeg til litt ‘rufsete’ kanter og penslet på med brun uutblandet pastafarge før jeg festet på bokstaver som var utstukket i marsipan.

Isbjørnene lagde jeg delvis vha en silikonform, men jeg modifiserte de noe for å få ulik form på de, samt at jeg lagde skjerf, øyne og pakker for å gi bjørnene mer liv.

Snøballene er ferdige snøkuler bestående av marsipan og sjokolade somnjeg kjøpte på Kremmerhuset 🙂

IMG_2203

Jeg ble fornøyd med kaken og det ble også mottakerne. Mission accomplished!

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

2 kommentarer

 1. Skal lage en Elsa-kake med spiselig bilde og tenkte at den lyseblå marsipanen kunne passe som dekke under bildet. Hvilken marsipan og hvilken farge har du brukt?

  1. Hei Maria,
   Jeg benytter alltid Pals xtra hvit marsipan jeg, mener å huske jeg brukte Wilton Sky blue for å farge denne julekaken 🙂

   Lykke til!
   mvh Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *