Dåpskaker Dekorkaker

Elegant dåpskake til gutt

I helgen var det dåp for en skjønn liten gutt, Ludvig. Lille Ludvig er kalt opp etter min kjære, snilleste avdøde farfar. Derfor var det stor stas for meg å få lage dåpskaken hans. Det er så hyggelig å få lage kaker til de store anledninger i nære og kjæres liv:) Jeg fikk frie tøyler til kaken og ønsket å lage en kake som ikke er lik noen annen kake jeg har laget tidligere. Denne kaken ble enkel og elegant, men samtidig spesiell. Jeg ble skikkelig fornøyd med blåfargen, en farge som er helt på grensen til å være grå.

Ludvig_dåpskake_4

Dette er en sjokoladekake fylt med bringebærsyltetøy og en melkesjokoladesmørkrem. Trekk og pynt er av Pals marsipan.

Når jeg lager en kake med et relativt enkelt design som dette så foretrekker jeg å lage kaken skikkelig høy. Da blir høyden på kaken en del av designet og kaken går fra å være enkel til å være elegant. En ting som kan være greit å tenke på med høye kaker er at det er greit å bruke en relativt liten form, ellers blir det innmari mye kake og du risikerer at kaken ser voldsom ut. Denne kaken har bare 20cm i diameter, men holder likevel til mange.

Ludvig_dåpskake Ludvig_dåpskake_2

Et silkebånd nederst på kaken er veldig pent. Noen liker ikke å ha elementer som ikke er spiselig på kaken, men selv synes jeg at et enkelt silkebånd nederst på kaken er aller penest.

Et triks for å få til elegant kaker er å holde seg til kun en kontrastfarge. Her har jeg tatt igjen fargen fra stripene i blomstene for å få en helhet.Ludvig_dåpskake_3

Dette er årets nest siste dåpskake fra Bakeprosjektet, i hele desember har jeg tatt meg kakefri for da skal jeg konsentrere meg om deilig, og utradisjonell, julebakst. Jeg gleder meg så innmari til å få teste ut noen av idéene jeg har i hodet mitt, årets julebakst tror jeg blir himmelsk 😀 Følg med her på bloggen, eller på facebook, for å bli inspirert til utradisjonell julebakst som alle kan få til. Lik gjerne siden min på facebook, trykk på facebook-logoen og trykk deretter ‘Liker’.

facebook

vibakes

2 kommentarer

    1. Hei Ann Kristin,
      tusen takk for det. Dette er flere farger, jeg blandet svart og SK Blue i hvit marsipan fra Pals.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *