Kaker Porsjonskaker

Rabarbrasnitter

Nå som rabarbraen er på sitt beste forsøker jeg å lage så mye godt av disse smakfulle stilkene som jeg bare klarer. Disse rabrarbrarutene er inspirert av de klassiske danske Hindbærsnitter (bringebærsnitter). Jeg elsker hindbærsnitter men jeg våger å påstå at rabarbrasnitter er enda litt bedre 🙂

Disse  delikate små kakene smaker aller best hvis de spises den samme dagen som de lages. Har du tidsnød så går det finfint å lage rabarbrasyltetøyet ferdigdagen før.

Rabarbrasnitter

Ingredients

Mørdeig

  • 70 g melis
  • 150 g meierismør kaldt
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl vann kaldt

Rabarbrasyltetøy

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 2 ts Jam/Certo Frysetøypulver

Glasur

  • 250 g Melis

Instructions

Rabarbrasyltetøy

  • Skyll og skrell rabarbraen. Del den opp i ca 2 cm lange biter og kok den på medium varme sammen med 150g av sukkeret. Avkjøles.
    Når syltetøyet er helt avkjølt blander du 50g sukker sammen med frysetøypulveret og rører det inn i syltetøyet. Da får du et tykt syltetøy slik at kakene får et godt lag uten at fyllet renner ut.

Mørdeig

  • Del opp det kalde smøret i terninger. Smuldre det sammen med hvetemel, vaniljesukker, melis og bakepulver. Tilsett det kalde vannet og elt til en jevn, glatt deig. Ikke elt lengre enn nødvendig.
    Klem deigen flat, pakk den inn i plastfolie og la den hvile seg i kjøleskapet i minst en halvtime.
  • Sett stekeovnen på 200 grader over/undervarme.
    Kjevle deigen til et rektangel på ca 20*30 cm. Hvis deigen sprekker så kan du legge litt plastfolie over deigen mens du kjevler.
    Del rektangelet på midten slik at du får to rektangler på ca 20*15 cm. Legg rektanglene på et bakepapirkledd stekebrett og stek de midt i ovnen i ca 10 minutter.
    Kakene skal være lyse og myke, ikke gyldne og sprø. Avkjøles til romtemperatur.

Montering

  • Smør et godt lag med syltetøy på den ene mørdeigsbunnen.
    Rør sammen melisglasuren med litt vann, du ønsker en tykk glasur som såvidt lar seg smøre utover. Smør glasuren over den andre mørdeigsbunnen. Smør forsiktig slik at bunnen ikke blir ødelagt.
    Legg mørdeigsbunnen med melisglasuren over syltetøyet. Bruk en skarp kniv med tagger og skjær opp fine serveringsstykker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating