Kaker

Banankake

I huset vårt er det et høyt forbruk av bananer. Vi bruker bananer som et lite mellommåltid hvis det er litt lenge til neste måltid. Likevel hender det rett som det er at noen bananer blir liggende litt for lenge slik at de blir overmodne. Ofte brukes de da i smoothies men jeg fikk nå lyst til å prøve noe annet, nemlig en banankake. Jeg har hørt mye snakk om deilig banankake men har aldri smakt det selv. Jeg komponerte derfor min egen oppskrift, basert på kulturmelk for å få den ekstra saftig og god. I tillegg ønsket jeg å toppe kaken med en god sjokoladeglasur, med en anelse romsmak. Både kake og glasur er superenkel å lage, den smaker helt fantastisk godt, og kaken er holdbar i en hel uke hvis du pakker den godt inn og oppbevarer den i kjøleskapet. Til oss holdt riktignok kaken i kun 2 dager ettersom jeg ikke klarte å holde fingrene fra fatet når jeg gikk hjemme hele dagen i mammapermisjon;)

banankake2

Banankake

125 gram romtemperert meierismør
150 gram sukker
2 egg
250 gram mel
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
1 dl kulturmelk
3 godt modne bananer, det gjør ikke noe om skallet er helt brunt

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg mens du blander imellom. Mos bananene godt og tilsett disse. Bland sammen det tørre og sikt dette i bollen, vekselsvis med kulturmelken.

Smør en brødform og hell røren oppi.

Stekes på rist nederst i ovnen, 180 grader, i ca 40 minutter.

Når kaken er avkjølt lager du glasuren.

Sjokoladeglasur med romsmak

40g meierismør
10 dråper romessens
1/2 ts vaniljepulver/1 ts vaniljesukker
50 g melis
3ss sterk kaffe
150g mørk kokesjokolade, evt 50/50 mørk sjokolade og melkesjokolade

Bland smør, romessens og kaffe i en kjele. Varm opp til smøret er smeltet og det såvidt begynner å ryke. Fjern kjelen fra platen. Visp inn melis og vanilje. Tilsett så sjokoladen, kuttet opp i små biter. Rør til du har en jevn glasur. Avkjøl denne til romtemperatur før du stryker den på kaken. Topp evt med litt gult sukker hvis du har dette liggende:)

Server kaken romtemperert.

Banankake

Da er det bare å nyte. En slik banankake tåler godt flere måneder i fryseren hvis du pakker den godt inn. Perfekt å ha liggende i tilfelle man får overraskelsesbesøk 😉

Ikke glem konkurransen min, hvor du kan vinne en kake, et personlig kurs eller en stor gavepakke. Gå inn på facebooksiden min for mer informasjon. Konkurransen varer frem til søndag 1. februar.

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

3 kommentarer

  1. Elsker denne banankaken! Så enkel og sååå luftig og saftig. Alle digger den, både barn og voksne- og det skjer ikke så ofte med kaker egentlig. Har noen ganger laget den med et ekstra egg, en banan mer eller mindre, noen ganger pisket eggedosis først, andre ganger bare blandet alt raskt sammen. Ser ut til at det blir like digg uansett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *