Høytider Jul

Nøtteroser

Gode, smakfulle nøtteroser er tradisjonsbakst på sitt beste. Nøttene får en fantastisk god smak etter å ha blitt stekt i ovnen, sprø utenpå men myke inni. Ingredienser 300g hasselnøtter 300g sukker (helst finkornet) 3 eggehviter 75g meierismør Til dypping 150g mørk kokesjokolade 40g delfiafett Framgangsmåte Steg 1 Kvern nøttene i en mandelkvern. Hvis du bruker …

Makroner

Lakrismakroner

Disse makronene har en deilig og kraftig smak av lakris med en flytende kjerne av lakrissirup i midten. Dette er en av de aller beste makronene jeg vet av og jeg har alltid noen av disse liggende på lager i fryseren 🙂 Lakrisfyll Ingredienser 1 dl Kremfløte 150g Mørk kokesjokolade 1 ss Raw Licorice Powder …

Gjærbakst Søt gjærbakst

Safransnurrer

I Sverige er det en tradisjon med å lage safransnurrer i desember, i tillegg til lussekatter. Safranboller har en herlig gul farge og en deilig smak. Jeg lagde snurrer som er fylt med smør og sukker. Du kan gjerne variere med å bytte ut sukkeret i fyllet med revet hvit sjokolade eller mandelmasse. Godt blir det …