Høytider Jul Konfekt Porsjonskaker

Troikakonfekt

Troika er manges favorittsjokolade, med god grunn. Kombinasjonen av marsipan, nougat, gele og sjokolade er helt fantastisk. Selv om man kan kjøpe porsjonsbiter med Troika på butikken så er det jo så mye morsommere å servere hjemmelaget Troika. Enkelt er det også, og minst like godt 🙂

Troikakonfekt

Når du skal lage konfekt behøver du en god sjokolade og en konfektform. Fordi det er forferdelig lettvint benytter jeg noe som heter nontemp-sjokolade når jeg lager konfekt, den kan man smelte og helle rett i formene. Har du ikke nontemp-sjokolade må du temperere sjokoladen din, noe som kan være litt vanskelig. Ved bruk av vanlig sjokolade, som ikke tempereres, vil ikke konfektene dine få en blank overflate. Du vil heller ikke få en knekk når du tygger over den og sjokoladen vil smelte når du tar i den. Jeg skal ikke gå inn på temperering av sjokolade nå, men hvis du lurer på hvordan dette gjøres kan du lese mer om det her. Nontemp-sjokolade får du i velassorterte bakebutikker.

Hvis du ikke har konfektformer, eller ønsker en mer lettvint løsning, kan du lage konfekten i en liten langpanne, med marsipan nederst, nougat over og gele på toppen. Når alt er stivnet skjærer du opp små kvadrater som du dupper i smeltet sjokolade 🙂

Oppskrift Troika

Litt marsipan, 100g holder lenge

1 pakke nougat (jeg kjøper ferdig nougat fra Odense, de har det i de fleste matbutikker)

1 pk Freia jordbærgele

Mørk sjokolade

 

Start med å lage gele etter fremgangsmåte på pakken, men benytt kun 2 dl vann. Avkjøl til romtemperatur. Smelt så sjokoladen din og fyll denne jevnt på innsiden av konfektformen din. Avkjøl til sjokoladen har blitt hard. Fyll så litt gele i hver form, jeg benyttet en liten spiseskje. Sett konfektformen i kjøleskapet så geleen stivner litt.

Deretter kjevler du marsipan til et relativt tynt lag, ca 2 mm. varm opp nougat i vannbad eller på svak styrke i microen til den smelter, og hell den tynt oppå marsipanen. La nougaten stivne. Stikk så ut rundinger som er litt mindre enn størrelsen på konfektformen din.

Troika

Plasser nougat-marsipanen oppå geléen i konfektformen, med nougatlaget mot geléen. Det gjør ikke noe om geléen ikke er helt stivnet. Plasser konfektformen tilbake i kjøleskapet i noen minutter. Fyll deretter opp konfektformene dine med sjokolade og la disse stå i fryseren i ca 10 minutter før du fjerner konfektene fra formen.

Disse konfektene oppbevares kjølig men behøver ikke stå i kjøleskap.

Troikakonfekt

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *