En skikkelig god langpannekake er uunværlig i mange anledninger. Den bør være rask og enkel å lage samtidig som den skal smake godt. Denne gulrotkaken inneholder epler som gjør den ekstra saftig. Den har en mild og god kryddersmak samt en ufattelig digg kremostglasur. Jeg bruker som oftest å lage denne når jeg skal på tilstelninger hvor det er mange barn tilstede, derfor har jeg droppet rosiner og nøtter i oppskriften. Det kan du selvfølgelig tilsette hvis du ønsker 🙂 Denne kaken er etter min mening den perfekte gulrotkake, akkurat slik den skal være. Og skulle det mot formodning bli noe igjen så kan den fryses ned til en senere anledning.
Ingredienser
- 3 store egg
- 2,5 dl matolje (solsikke eller raps)
- 275 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts revet muskat
- 1,5 ts natron
- 1,5 ts bakepulver
- 325 g hvetemel
- 450g gulrot
- 2 epler
- 2 ts hv.vin.eddik / balsamico
- 150 g meierismør (glasuren)
- 400 g melis (glasuren)
- 300 g Kremost naturell (glasuren)
- 2ss sitronsaft (glasuren)
- 1 ss vaniljesukker (glasuren)
Framgangsmåte
Steg 1 | Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Skrell og riv eplene. Pisk egg, olje og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir lyst og luftig. Bland inn eddiken. Rør sammen de tørre ingredisenene i en bolle og rør dette forsiktig inn i røren. Rør så forsiktig inn eplene og gulrøttene. |
Steg 2 | Fordel blandingen i en bakepapirkledd liten langpanne. Min langpanne er 37*25 cm. Stekes på rist midt i ovnen, 180 grader over/undervarme i ca 40 minutter. |
Glasur | |
Steg 3 | Når kaken er helt avkjølt kan du lage glasuren. Det er viktig at smøret er helt romtemperert og at kremosten er kjøleskapskald. Rør smør, melis, sitronsaft og vaniljesukker lyst og luftig. Rør inn kremosten. Bre glasuren utover kaken. Pynt gjerne med oransje sukker hvis du har det. |
Tips
Hvis du ønsker kan du med fordel tilsette 100g nøtter (valnøtter eller pekannøtter), rosiner og/eller grovhakket mørk sjokolade.
Oppskriften er nok til en liten langpanne. Hvis du ønsker å lage en stor langpanne, altså en slik som tar ‘hele stekeovnen’, så følger du samme fremgangsmåte men øk steketiden med 10 miutter og bruk følgende mål på ingrediensene:
5 store egg
3,5 dl olje
450 g sukker
3 ts hvitvinseddik / 7% eddik/ balsamicoeddik
3 ts vaniljesukker
1,5 ts kanel
0,5 ts muskat
2 ts natron
3 ts bakepulver
500 g hvetemel
600 g gulrot
3 epler
200 g meierismør
500 g melis
200 g kremost naturell
4 ss sitronsaft
1 ss vaniljesukker
Jeg har laget denne kaken flere ganger, den er veldig god. Vil bare gjøre deg oppmerksom på noen små feil. I den første ingredienslista står det ‘1 sitron’, men teksten sier ingenting om hvordan denne skal brukes. I den andre ingredienslista har sukker og eddik (og evt sitron) falt ut. Det er også fint om du kan skrive om temperaturen er med varmluft eller over- og undervarme. Ellers vil jeg si tusen takk for mange fine oppskrifter, jeg bruker flere av dem jevnlig 🙂
Tusen takk for både tilbakemelding og korrigeringer. Oppskriften er oppdatert nå! Gi gjerne tilbakemelding hvis du ser noe som er feil eller mangler i andre oppskrifter også 🙂