I min verden kan man ikke ha en barnebursdag uten å servere gelé. Men gelé behøver ikke lages i en stor skål på den tradisjonelle måten. Denne gangen gledet jeg meg til å teste ut en ny måte å servere geléen på, som jeg så på nett for lenge siden. Gelébåter laget med appelsin.
Metoden for å lage disse gelebåtene er like enkel som den er genial! Barna elsket båtene og konseptet med å spise gelé på samme måte som man spiser appelsin 🙂
Appelsingelé-båter
2 pakker Freie gelé, gjerne i ulik farge
4 appelsiner
Start med å lage gelé etter anvisning på pakken, men benytt kun 4 dl vann. Hvis du benytter ulik farge på geléen må du selvfølgelig benytte 2 kjeler.
Del appelsinene i 2, men pass på å kutte den riktige veien. Jeg kuttet feil på den ene appelsinen og det gikk ikke så bra. Sørg for å kutte slik at stilk-enden på appelsinen kommer i kuttflaten, hvis ikke vil geléen renne rett gjennom hullet hvor stilken sitter. På bildet nedenfor ser du den korrekte veien å kutte appelsinen på:
Fjern deretter all innmaten av appelsinene og plasser hver halve appelsin i en liten skål slik at den står stødig. Hell gelé oppi appelsinene, fyll helt opp. Plasseres kjølig til geléen er helt stiv.
Til slutt deler man hver halve appelsin opp i 3 eller 4 båter. Jeg serverte vaniljesaus ved siden av gelébåtene men det var bortkastet for barna synes det var mye mer stas å spise gelébåtene med hendene enn i skål med vaniljesaus 😉
Disse gelébåtene var en kjempesuksess og kommer nok til å bli et fast innslag på barnebursdager fremover i huset vårt. Ingenting slår kombinasjonen av noe barna elsker og noe som er raskt og enkelt for mor å lage 😉
Var det greit å skjære igjennom geleen?
Hei Elin,
ja det var ikke noe problem. Bruk en skarp kniv så går det helt fint. Lykke til!