Dessert Kremer & Glasurer

Hjemmelaget sjokoladesaus

Har du noen gang tenkt over hvor allsidig en god sjokoladesaus er? Da snakker jeg ikke om den oversøte, syntetiske typen du kjøper på plastflaske på Rema. Jeg snakker om en fyldig og tykk saus som smaker rundt og godt av deilig sjokolade, en saus som er så god at du egentlig kan spise den med skje. DEN sjokoladesausen er noe jeg stadig finner nye bruksområder til. Hva med å servere den lunken over deilig vaniljeis, eller bruk den som dipp til sommersøte jordbær? For ikke å snakke om å helle den over en lunken sjokoladekake eller som en herlig liten overraskelse på innsiden av en cupcake? Eller som en ekstra finish på toppen av en Pavlova? Kun fantasien setter grenser! Det beste av alt er at det går kjempefort å lage og i tett boks holder den seg opptil en uke i kjøleskapet!

sjokoladesaus_oppskriftFyldig sjokoladesaus

150g mørk sjokolade
50g sukker
1 boks kremfløte
4 eggeplommer

Bland eggeplommer og 25g sukker godt sammen med en visp i en glassbolle. I en kjele koker du opp fløte og resten av sukkeret. Hell den varme fløten sakte over eggeplommene mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen. Tilsett sjokoladen som du har hakket opp i små biter. Rør godt. Varm opp på middels varme til blandingen nærmer seg kokepunktet. Avkjøl.

Så enkelt er det. Og så godt. Jeg må innrømme at jeg spiste flere skjeer av denne sausen første gang jeg lagde den, jeg skulle bare prøvesmake litt men klarte ikke å stoppe. Den er som midten av en herlig varm fondant, men med en enda bedre smak! Mmmmmmmmmagisk!

NB, sausen tykner ganske mye når den avkjøles. Varm den forsiktig opp i en kjele eller microbølgeovn før bruk for å få den riktige konsistensen.

vibakes

 

2 kommentarer

  1. […] Bland eggeplommer og 25g sukker godt sammen med en visp i en glassbolle. I en kjele koker du opp fløte og resten av sukkeret. Hell den varme fløten sakte over eggeplommene mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen. Tilsett sjokoladen som du har hakket opp i små biter. Rør godt. Varm opp på middels varme til blandingen nærmer seg kokepunktet. Avkjøl noe før du fyller cupcakene. Hvis du får sjokoladesaus til overs kan du finne tips til å bruke opp resten her. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *