Kremer & Glasurer

Bringebærmousse

En bringebærmousse er veldig friskt og godt og passer i de aller fleste kaker. Jeg bruker den oftest som fyll i sukkerbrød kombinert med et lag vaniljekrem, men jeg synes også det er fantastisk godt med bringebærmousse i sjokoladekaker. Denne moussen er frisk og ikke for søt, samt at den er god og luftig.

Ingredienser

 • 300g bringebær (kan godt være frosne)
 • 60g sukker
 • 4 gelatinplater
 • 2,5dl kremfløte
 • 1ts vaniljesukker

Framgangsmåte

Steg 1 Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen. Du kan fint benytte frosne bringebær, sørg da for at de er tint før du presser de gjennom silen.
Steg 2 Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke. Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur.

Bland kremfløte, vanilje og sukker til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. Nå er moussen klar til bruk. Moussen bør få stå kjølig i minst 4 timer for å få stivne ordentlig før du spiser den.

Tips

Bringebærmousse – Bakeprosjektet

­

Hvis du skal bruke moussen som fyll i en kake pleier jeg å benytte følgende fremgangsmåte:

 1. Kle innsiden av kakeformen med plastfolie.
 2. Del kakebunnen og legg den ene delen tilbake i formen, med det som skal bli toppen av kaken nederst.
 3. Sprøyt en ring av vispet krem, smørkrem eller vanilla icing helt ytterst rundt kakebunnen. Denne ringen sørger for at moussen ikke renner ut og at kaken blir mer stabil.
 4. Fyll mousse inni ringen.
 5. Legg på neste kakebunn og fyll resten av kaken inni kakeformen.
 6. La kaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer for å sette seg ordentlig.
 7. Plasser så kakefatet ditt over kakeformen, snu alt på hodet, fjern kakeformen, fjern plastfolien. Voila!
 8. Vips så har du en kake som er klar til å pyntes ?

bringebær

18 kommentarer

  1. Mousse og fromage har litt ulike definisjoner. Jeg vet ikke hva som er den ‘offisielle’ definisjonen men jeg bruker som oftest begrepet ‘mousse’ når det er luftige kremer som er fyll i kaker, men ‘fromage’ når det er snakk om desserter. Men det kan godt være dette er helt feil :p

 1. Helt nydelig oppskrift!? bruker bare denne i marsipankaker og veksler mellom bringebær og jordbær! NAM?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *