Denne sjokolademoussen er basert på marengs. Det gjør den veldig lett og du slipper den fete munnfølelsen man kan få av en fløtebasert mousse. Den er ypperlig som avslutning på et tung måltid, enten servert slik den er eller sammen med friske bær og sprø kandiserte mandler.
Ingredienser
- 100g melkesjokolade
- 100g meierismør
- 100g mørk kokesjokolade
- 3 eggeplommer
- 2 plater gelatin
- 1 dl varm kaffe
- 3 eggehviter
- 0,75 dlfinkornet sukker
Framgangsmåte
Steg 1 | Finhakk både melkesjokoladen og den mørke kokesjokoladen. Varm opp smøret i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Vent i 30 sekunder og rør deretter rundt med en slikkepott til blandingen blir blank og fin og all sjokolade er smeltet. Rør inn eggeplommene, en av gangen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet ut av platene og rører de inn i den varme kaffen. Rør så kaffen inn i sjokoladen- og smørblandingen. Avkjøle så til romtemperatur. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter tilsetter du litt og litt av sukkeret til du har en fin marengs. Rør inn 1/3 av marengsen inn i sjokoladen. Når alt er jevnt blandet rører du inn resten av marengsen. Fordel moussen i porsjonsskåler eller en stor serveringsskål. La den stå i minst 4t i kjøleskap før servering. Det smaker godt med litt friske bær og noe sprøtt sammen med moussen, jeg anbefaler sprø karammeliserte mandler. |
Tips
Det er viktig at du benytter helt ren bolle, og rene visper, når du lager marengs av eggehvitene. Rester av fett vil gjøre at eggehvitene ikke blir stive.