Den kaken her altså… Tidenes beste og lekreste ostekake! Den har en deilig smak av melkesjokolade, men sjokoladesmaken er ikke så tydelig at den overdøver de andre smakene. Kjernen av kirsebærgele sørger for friskhet og god balanse, og når geleen er inni kaken så har vi et helt fritt lerrett på toppen til å dekorere kaken.
Det kan være lurt å lage opp kirsebærgeleen dagen før du skal bake kaken, da den må ligge i fryseren i noen timer før du kan lage resten av kaken.
Ingredients
Kirsebærgele
- 300 g frosne kirsebær 1 pose
- 0,5 dl vann
- 60 g sukker
- 4 plater gelatin
Kjeksbunn
- 300 g søt havrekjeks f.eks Digestive
- 100 g meierismør
- 1 ts kanel
Ostekake
- 2 plater gelatin
- 300 g kremost naturell
- 150 g sukker
- 3 dl sæterrømme 1 boks
- 2,5 dl kremfløte
- 200 g melkesjokolade
Dekor
- 100 g mørk kokesjokolade
- 0,5 dl kremfløte
- kakaopulver
- Friske frukt/bær, kløver, evt sjokolade
Instructions
Kirsebærgele
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Tilsett de frosne kirsebærene, vann og sukker i en kjele. Varm opp på medium varme til det begynner å koke. La det koke i ca 5 minutter. Hell deretter kirsebærlaken over i en bolle via en sil. Press kirsebærene godt mot silen slik at du får presset ut all den gode saften og smaken fra kirsebærene. Mål opp hvor mye kirsebærlake du nå har. Tilsett deretter vann i laken til du har tilsammen 3 dl lake.
- Hell den silte laken tilbake i kjelen og varm opp til det begynner å ryke. Fjern da kjelen fra varmen, klem vannet ut fra gelatinplatene og løs de opp i den varme laken. Pass på å rør godt slik at gelatinen blir jevnt fordelt. Kle innsiden av en rund form på 16-18 cm med plastfolie. Pass på at du ikke får noen skjøter i folien for da vil geleen renne gjennom, du må benytte et helt stykke folie! Hell geléen i formen og la den bli romtemperert før du plasserer den i fryseren i minimum 2 timer. Det er viktig at formen får stå helt flatt i fryseren slik at geléen blir rett og fin.
Kjeksbunn
- Knus kjeksene. Enten i en hurtigmikser eller ved å legge de i en plastpose og rulle over med en kjevle til alt er helt finmalt. Bland inn kanelen sammen med kjeksene. Smelt smøret og bland dette godt med kjeksene. Nå må du finne frem en rund springform (22-24 cm) med løs bunn eller en kakering. Hvis du har en kakering kan du plassere denne rett på serveringsfatet, eller du kan sette den på bakepapir på en fjøl. Hvis du har en springform så kle bunnen med bakepapir. Kle innsiden av formen, altså sidene, med blank kakeplast hvis du har det, hvis ikke kan du bruke bakepapir. Press kjeksmassen så godt ned i formen mens du prøver å få bunnen så jevn og fin som du klarer. Pass på at kjeksene blir presset helt inn til kantene i formen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet mens du lager ostemassen. Jeg fant ut at ved å bruke en liten rund kakeform som jeg forsiktig presser sammen kjeksene med så ble det lettere å få en jevn kant. Sett kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekake
- Legg gelatinplatene i kaldt vann. Grovhakk melkesjokoladen og smelt den i et vannbad, evt på SVAK varme i micro. Varm opp 0,5 dl av kremfløten i en kjele til den begynner å ryke. Trekk kjelen bort fra varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme fløten.
- Visp kremost, sukker og rømme sammen til alt er jevnt blandet. Vent til melkesjokoladen har nådd romtemperatur før du heller den over i osteblandingen og rører til alt er jevnt blandet. Visp 2 dl kremfløte til bløt krem, tilsett så sakte fløten som inneholder gelatinen mens du rører. Visp til kremen igjen er bløt. Vend så kremfløten over i ostemassen med en slikkepott. Rør forsiktig til alt er jevnt blandet. Hell ca halvparten av ostemassen over kjeksbunnen.
- Finn frem den frosne kirsebærgeleen, fjern plastfolien og plasser kirsebærgeleen oppå sjokoladekremen, midt på kaken. Legg på resten av sjokoladekremen. Bruk en spatula eller en kniv for å få overflaten mest mulig rett. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
Sjokoladekrem til dekor
- Varm opp 0,5 dl kremfløten i en kjele til den såvidt begynner å koke. Fjern kjelen fra varmen. Brekk opp sjokoladen i små biter og tilsett disse i sjokoladen. Rør langs bunnen av kjelen med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet og jevnt blandet med fløten. Hell sjokoladen så over i en liten bolle, la denne bli romtemperert og sett den deretter i kjøleskapet frem til du skal pynte kaken.
Dekor
- Dryss litt kakaopulver jevnt over kaken med en sikt. Fjern deretter kaken fra kakeformen og plasser kaken på serveringsfatet. Finn frem sjokoladekremen fra kjøleskapet. Bruk en liten sleiv eller en skje og rør raskt rundt et par ganger i kremen slik at den blir litt mykere og glattere. Fordel kremen over i en sprøytepose med stjernetipp. Sprøyt ut små fine topper vilkårlig på kaken. Pynt gjerne med litt kløver hvis du har det. Får du tak i friske kirsebær så er det veldig fint å pynte med. Jeg hadde noen hasselnøtter som jeg rullet i litt bronsepulver som jeg la på.