Ostekake

Ostekake med multegele

Jeg må være så ærlig å si at jeg aldri har vært spesielt begeistret for multer, selv om jeg har en mamma som har servert både multekrem med kromkaker, og varme multer med vaniljeis, så lenge jeg kan huske. Jeg vet at det er veldig mange som elsker multer, og jeg ville derfor se om jeg klarte å komme opp med noen oppskrifter med en tydelig multesmak men som jeg likevel synes smaker godt. Jeg pakket sekken, tok selen på hunden, utstyrte barna med hvert sitt spann og satte turen ut på de vakre fjellene på Røros. Vi fant mengder av solmodne bær og Prosjekt Multe var dermed i gang!

Første oppskrift ute er denne lette, kremete ostekaken med multegele. Jeg valgte å sile multene for å bli kvitt steinene, for steinene er litt av grunnen til at jeg ikke er så glad i multer. Geleen er veldig konsentrert og ikke for søt, med en deilig multesmak. Ostemassen er luftig og smelter på tungen, slik at den ikke stjeler for mye smak fra geleen – det er tross alt multegeleen som er stjernen på denne kaken 🙂

 

Ostekake med multegele

Ingredients

Kjeksbunn

  • 250 g søt havrekjeks Digestive / Bixit
  • 80 g meierismør

Ostekrem

  • 1 pakke sitrongele
  • 2,5 dl vann kaldt
  • 300 g kremost Philadelphia / Tine kremost naturell
  • 1 pakke seterrømme
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Multegele

  • 250 g multer
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 4 plater gelatin

Instructions

Kjeksbunn

  • Smelt smøret i en kjele eller i microbølgeovn.
    Knus kjeksene til pulver, gjerne via en foodprosessor men du kan også legge kjeksene i en pose og knuse de med å rulle en kjevle over. Bland smør og kjeks godt sammen.
    Kle bunnen og sidene av en rund kakeform på 22 cm med bakepapir. Klem kjeksene jevnt ned i bunnen så du får en rett og fin bunn. Sett formen i kjøleskapet.

Ostekrem

  • Løs opp gelepulveret i det kokende vannet, avkjøl så til romtemperatur. Bland seterrømme, kremost og melis til en jevn klumpfri masse. Pisk fløten til en løs krem sammen med vaniljesukkeret i en egen bolle. Bland krem og osteblanding til du har en jevn masse. Rør så inn gele mens du rører godt. Sørg for at alt er godt blandet. Hell massen over kjeksbunnen. Avkjøl i minst 3 timer i kjøleskapet.

Multegele

  • Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 10 minutter.
    Kok opp multer, vann og sukker og la det koke på svak varme i ca 10 minutter. Prepp blandingingen gjennom en sikt, bruk en skje slik at du får presset ut all multesaft. Kast multesteinene.
    Klem vannet ut fra gelatinplatene og løs de opp i den varme multesaften. Avkjøl til romtemperatur før du forsiktig heller multegeleen over ostekremen. Avkjøl i kjøleskapet til geleen er helt stivnet, minimum 2 timer.
    Før servering kan du gjerne pynte kaken med noen fine multer.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating