Formkaker Kaker

Supersaftig kokoskake med sjokoladetrekk

Når man skal på påskeferie kan det være greit å lage kaken på forhånd, både fordi du kanskje mangler stekeovn/kjøkkenmaskin på hytta og fordi du har lyst til å gjøre andre ting enn å stå på kjøkkenet når du endelig har fått din etterlengtede ferie. Da er denne kokoskaken helt perfekt! Den er veldig enkel å lage, den har en mild og god smak som passer for hele familien og den holder seg i tillegg supersaftig i opptil en uke. Den minner litt om en formkake men pga rømmen og deilig kokosfløte tror jeg det må være den mest saftige formkake jeg noensinne har smakt. Samtlige av de jeg serverte denne kaken til i går forsynte seg to eller tre ganger, den beste indikatoren på at kaken var en fulltreffer 😉formake kokos I oppskriften har jeg brukt kokosfløte (coconut cream), som er tykkere enn vanlig kokosmelk. Hvis du ikke finner kokosfløte kan du fint bruke kokosmelk istedenfor. Jeg benyttet en rund spesialform til denne kaken, du kan like gjerne benytte en stor brødform eller en vanlig rund kakeform(22 cm).

Kokoskake

125g romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
50g kokos
3,5 dl hvetemel
1 ts natron
1,5 ts bakepulver
250g seterrømme
1 dl kokosfløte (evt kokosmelk)

Bland smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg mens du blander godt imellom. Bland hvetemel, natron og bakepulver i en bolle. Tilsett halvparten av melblandingen i smør-og sukkerblandingen. Bland inn. Tilsett halvparten av seterrømmen, kokosen og kokosfløten og bland. Gjenta den samme prosessen med resten av melet og de andre ingrediensene.

Jeg benyttet en spesialform til denne kaken, da stekte jeg den på 165 g på nest nederste rille i ovnen, i 50 minutter. Hvis du benytter en rund form kan du steke kaken på 170g i ca 45 minutter. Følg med når kaken begynner å løsne fra kanten av formen, da er den ferdig.

Avkjøl kaken på rist i 10 minutter før du løsner den fra formen. Avkjøl helt.

Denne kaken har et så fint mønster at det er synd å skjule det med en tykk sjokoladeglasur. Neste gang jeg benytter formen skal jeg istedenfor lage en tynn, gjennomsiktig glasur slik at det flotte mønsteret kommer til sin rett.

formkake med mønster

Sjokoladetrekk

1,5 dl kremfløte
250g sjokolade, gjerne mørk
1 ss glukose (kan sløyfes, brukes kun for ekstra glans)

Litt kokos til pynt

Varm opp kremfløten sammen med glukosen til kokepunktet i en kjele. Hell den varme fløten over sjokoladen som er hakket opp i små biter. Rør til all sjokoladen er oppløst. Hvis all sjokoladen ikke får løst seg opp kan du varme blandingen forsiktig i microbølgeovnen i 30 sekunder.

Plasser kaken din på en rist med matpapir under. Hell sjokolade over kaken. Når du er tom for sjokolade samler du opp sjokoladen som har rent ned fra kaken og ned på matpapiret og heller denne over kaken. Gjenta til hele kaken er dekket av sjokolade.

Det er noe helt eget og uimotståelig med blank, flytende sjokolade…

Formkake med sjokolade

Avkjøl noe før du strør litt kokos på toppen av kaken som pynt.kokos og sjokolade

Kaken oppbevares kjølig i opptil en uke. Jeg anbefaler som alltid å la kaken stå i romtemperatur i en liten time før servering for å få frem alle gode smaker.

På bildet under kan du se hvor saftig kaken er 🙂oppskrift saftig formkakeDa jeg lagde denne kaken trodde jeg den skulle holde som tilbehør til kaffen i 3 dager, men etter den voldsomme responsen den fikk i går tror jeg den blir spist opp allerede etter to serveringer 😉

formkake med kokos og sjokolade

vibakes

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *