Dette må være verdens enkleste, og rimeligste, rundstykker. Du bruker 3 minutter på kvelden hvor du raskt rører sammen ingrediensene i en bolle. Neste morgen deler du deigen i 8, fordeler rundstykkene på et brett, lar de etterheve i en drøy halvtime og steker de så i 10 minutter.
Vips så har du de deiligste rundstykker til frokost, til den nette sum av ca 6 kroner. Enklere tror jeg det er vanskelig å få det 🙂 Jeg sverger til disse og lager de hver eneste uke, noen ganger bytter jeg ut 100g av hvetemelet med grovt mel for litt variasjon.
Servings: 8 rundstykker
Cost: 8 kr
Ingredients
- 400 g hvetemel
- 1 ts salt
- 0,25 ts tørrgjær
- 3 dl kaldt vann
Instructions
På kvelden
- I en bolle rører du sammen hvetemel, tørrgjær og salt. Rør inn vann. Du trenger ikke å røre så grundig, kun til det er en relativt jevn deig. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på benken over natten, i 8-12 timer.
Neste morgen
- Strø litt hvetemel utover kjøkkenbenken. Velv deigen ut på kjøkkenbenken. Med en kniv eller deigskrape deler du deigen i 8 like store deler. Legg bakepapir på et stekebrett. Løft opp et deigemne, brett emnet litt sammen ved å legge hjørnene under midten av undersiden av emnet. Legg emnet på bakepapiret. Gjenta med de resterende 7 emnene. Deigen er klissete så det kan være lurt å ha litt mel i fingrene. Strø litt mel over rundstykkene, legg litt plastfolie over de og la de etter heve i 30-45 minutter. Stekes på 230 grader i ca 10 minutter.