Festkaker, Høytider, Kaker, Påske

Suksessterte med sjokoladekrem

Suksessterten er hele Norges påskekake. Jeg liker å eksperimentere og her har jeg lagt til et lag med deilig sjokoladekrem sammen med gulkremen og det ble helt ubeskrivelig godt – faktisk ble det enda bedre enn den klassiske suksessterten. Denne bør du prøve!

Mandelbunn

4 store eggehviter (evt 5 små), romtempererte
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver

Riv mandlene i en mandelkvern eller kjør de i en foodprocessor. Jeg valgte å rive 100g av mandlene i mandelkvernen men hakket de resterende 50g i grove biter med en kniv. Da får jeg litt mer tyggemotstand i bunnen.

Visp eggehvitene stive med 50g melis. Tilsett resten av melisen sakte mens du rører på høy hastighet.

Bland bakepulver sammen med mandlene og rør disse inn i marengsen. Ikke rør mer enn nødvendig.

Kle en bakeform på ca 25 cm med bakepapir i bunnen. Tilsett marengsen og stek på brett på nest nederste rille i ovnen, 175 grader i 35 minutter. Avkjøl.

Sjokoladekrem

100 g smør, romtemperert
1,5 dl melis
1 eggeplomme
100g smeltet sjokolade, melkesjokolade eller mørk sjokolade
2 ss kremfløte
1 ss sterk kaffe

Smør og melis blandes i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Bland inn eggeplomme, sjokolade, kremfløte og kaffe mens maskinen kjører på sakte tempo. Bland sammen til du har en glatt og fin masse. Smør kremen utover mandelbunnen når bunnen er helt avkjølt. Sett kaken kjølig mens du venter på at gulkremen blir ferdig.

Gulkrem

6 store eggeplommer
150g sukker
2 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
150g meierismør, romtemperert
Bland eggeplommer, sukker, fløte og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på medium styrke. Rør hele tiden. La blandingen koke i ca 3 sekunder, ikke lengre for da kan du få en kornete krem. La kremen stå og avkjøle seg et par timer. Visp så opp meierismøret til det blir lyst og luftig. Bland dette sammen med kremen. Smør kremen på kaken, oppå sjokoladekremen.

Strø over litt sjokoladekrymmel, eller sprøyt over litt smeltet sjokolade til pynt.

Men denne fantastisk gode kaken ønsker Bakeprosjektet og denne kyllingen alle lesere en riktig god påske:)

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

3 Kommentarer

 • Svar Våren på Bakeprosjektet | Bakeprosjektet 6. april 2015 at 20:16

  […] Nå er påsken forbi og hver en liten kakesmule er spist opp. Årets påskekake, suksessterten med sjokoladekrem, ble en stor suksess. De største kakemonsene (les: min samboer Christian og mamma) forsynte seg både 2 og 3 ganger av kaken ved hver servering. ‘Dette er jo farlig’ er ord som ble brukt. Den kan altså trygt anbefales. Oppskrift finnes her.  […]

 • Svar Anne 13. mai 2016 at 21:47

  Vet du hvorfor gulkremen blir så lys? Er det mengden fløte som gjør det mon tro?

  • Svar Marit 15. mai 2016 at 18:18

   Hei Anne,
   det er fordi den blir vispet opp. Hvis du ikke visper den opp før du bruker den så blir den så mørk som du ser på ‘vanlig’ suksessterte 🙂

  Svar