Kremer & Glasurer

Blåbærcurd

I helgen lagde jeg marengs og fikk dermed en god del eggeplommer til overs. Jeg er ikke noe glad i å kaste mat og tok meg derfor i å spekulere på hva jeg kan bruke eggeplommer til. Hmmmmm, det første som slo meg, som jeg alltid bruker eggeplommerester til, var lemoncurd. Lemoncurd er en fyldig og litt syrlig tykk krem med konsistens som vaniljekrem, men med en herlig smak av sitron. Det er fantastisk godt og jeg benytter det gjerne i bakverk kombinert med søt marengs, f.eks i min Royal Sitronkake, som fikk gode tilbakemeldinger i Hele Norge Baker. En curd kan både brukes som pålegg, som fyll i cupcakes/kaker eller som en base til et kremfyll. MEN, man kan jo ikke bare holde seg til de samme gode gamle traverne, man må våge noe nytt for å finne nye favoritter.  Det er akkurat det jeg gjorde da jeg bestemte meg for å lage blåbærcurd. Jeg fant både blåbær i fryseren og alt annet jeg trengte i skapet mitt, så jeg slapp til og med en tur til butikken. Hverdagslykke:) Blåbærcurd ble fantastisk godt og jeg har allerede funnet ut hva jeg skal bruke den til. Noe jeg tror blir helt magisk godt og som mine kollegaer skal få nyte på fredag;)

IMG_0530

Det å lage en curd er overraskende raskt og enkelt. Man behøver bare en liten dose tålmodighet 🙂 Jeg benyttet frosne blåbær fra Rema og det fungerte kjempebra. Hvis du har selvplukkede bær er nok det enda bedre, tror kanskje ikke jeg vil anbefale de ferske blåbærene de selger på butikken da de har veldig lite smak.

Blåbærcurd

300g frosne blåbær
0,5 dl vann
2 eggeplommer
2 egg
1 dl sukker
100g smør
1 ss sitronsaft

Hell de frosne bærene sammen med vannet i en kjele. Varm opp på svak varme til alt er tint opp. Juster deretter varmen til medium og la blandingen småkoke til det meste av vannet er fordampet.

Bland egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett blåbærblandingen, via en sil, mens du rører. Tilsett smøret gradvis og tilslutt sitronsaften. Kok opp og la dette småkoke i ca 10 minutter til blandingen begynner å bli tykk. Avkjøles og fylles over på et rent tett glass. Holder opp til 2 uker i kjøleskap eller kan med hell fryses til du får bruk for den. MMmmmmm…. Så enkelt og så godt!

IMG_0534

En liten søt skål med blåbærcurd servert til nystekte rundstykker en deilig lørdag morgen er den perfekte starten på helgen!
IMG_0538Yummi!
IMG_0540

Da er det bare å finne frem egg og blåbær,  bare fantasien setter grenser for hva du kan bruke en deilig blåbærcurd til!

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *