Festkaker Kaker

Bokstavkake med sitron & marengs

Har du fått med deg den nye store kaketrenden? Kaker i 2 lag formet som et tall eller en bokstav, overlesset med makroner, friske blomster og bær. En slik kake har jeg gledet meg lenge til å lage så når jeg ble invitert til bursdagen til Mia og Maia så måtte jeg slå til og lage en M-kake 🙂 Kaken ser veldig imponerende ut men den er ikke vanskelig å lage. Du kan bruke den kakebunnen du vil men jeg vil anbefale å lage bunnen veldig tynn for å få det rette uttrykket. Jeg lagde en saftig og smakfull sitronkake som jeg toppet med søt luftig marengs.

[gmc_recipe 3677]

IMG_0973

8 kommentarer

 1. Hei Marit
  Har bursdag på mandag og tenkte å bake bokstavkaken din. Har et spørsmål til trinn 5: trenger man ikke å steke marengsen?

  1. Hei,
   nei jeg steker ikke marengsen, den skal være myk og god :). Lag marengsen samme dag som kaken skal serveres. Lykke til 🙂

  1. Hei,
   hmmm, litt usikker på mål men jeg brukte en slik langpanne som følger med stekeovnen, en slik som tar hele bredden/dybden til stekeovnen. Håper det hjelper 😉

   mvh marit

 2. Kan man ha kakao i marengsen? Og hvor lenge før kan jeg fylle og pynte den? Har dåp kl13, må kjøre til kirken kl 11.30 og middag ca 15. Så kaker fortløpende..

  1. Kakao i marengs har jeg ikke prøvd, men vil tro det skal gå fint. Med fransk marengs så bør marengsen lages om morgenen den dagen kaken skal spises. Hvis du lager en italiensk marengs så er den mer holdbar og da kan du lage ferdig kaken kvelden i forveien 🙂 lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.