Kaker Sjokoladekaker

Brownies med Daim og Pistasjenøtter

Dette er den ultimate brownies! Den er mektig, saftig og fyldig. Har du først fått smaken av denne så er det klin umulig å gå over til en annen oppskrift. Prøv den og du vil skjønne hva jeg mener 🙂 Den inneholder mye smør, sukker og sjokolade men dette blir en stor langpanne og holder til veldig mange stykker.

Brownies med Daim og Pistasjenøtter

Verdens beste brownies. Punktum.

Brownies

  • 500 g meierismør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 8 egg (store)
  • 7 dl sukker
  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 100 g Daim

Topping

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g meierismør
  • 200 g melkesjokolade
  • 100 g Daim
  • 150 g Pistasjenøtter (salte)

Brownies

  1. Smelt smøret på medium varme i en kjele. Når smøret er helt smeltet tilsetter du kokesjokoladen. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis.

  3. Bland mel, salt og bakepulver. Sikt dette over eggedosisen. Vend melblandingen inn i eggedosisen til alt er blandet. Rør til slutt inn sjokoladesmøret.

  4. Kle bunnen av en liten langpanne, ca 25*35 cm, med bakepapir. Fordel røren over i formen.

  5. Grovhakk daimen. Fordel den jevnt over hele røren. Press den forsiktig ned i røren.

  6. Stek kaken på nest nederste rille på 180 grader, i 45 minutter. Avkjøl kaken til romtemperatur på rist. La den stå i formen.

Topping

  1. Varm fløte og smør i en kjele på middels varme til alt smøret har smeltet.

  2. Del melkesjokoladen i biter, tilsett sjokoladen i smøret og rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. Fordel så toppingen jevnt over kaken.

  3. Skrell pistasjenøttene, grovhakk de og fordel de jevnt over kaken. Grovhakk Daimsjokoladen og fordel den jevnt over kaken.

  4. La kaken stå i kjøleskapet i et par timer før du skjærer den opp i porsjonsstykker

Denne kaken er utrolig mektig så det kan være lurt å dele den opp i små stykker. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.