Kaker Sjokoladekaker

Brownies med Daim og Pistasjenøtter

Dette er den ultimate brownies! Den er mektig, saftig og fyldig. Har du først fått smaken av denne så er det klin umulig å gå over til en annen oppskrift. Prøv den og du vil skjønne hva jeg mener 🙂 Den inneholder mye smør, sukker og sjokolade men dette blir en stor langpanne og holder til veldig mange stykker.

Brownies med Daim og Pistasjenøtter

Verdens beste brownies. Punktum.

Equipment

  • Langpanne, ca 25*35 cm

Ingredients

Brownies

  • 500 g meierismør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 8 egg store
  • 7 dl sukker
  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 100 g Daim

Topping

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g meierismør
  • 200 g melkesjokolade
  • 100 g Daim
  • 150 g Pistasjenøtter salte

Instructions

Brownies

  • Smelt smøret på medium varme i en kjele. Når smøret er helt smeltet tilsetter du kokesjokoladen. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet.
  • Visp egg og sukker til eggedosis.
  • Bland mel, salt og bakepulver. Sikt dette over eggedosisen. Vend melblandingen inn i eggedosisen til alt er blandet. Rør til slutt inn sjokoladesmøret.
  • Kle bunnen av en liten langpanne, ca 25*35 cm, med bakepapir. Fordel røren over i formen.
  • Grovhakk daimen. Fordel den jevnt over hele røren. Press den forsiktig ned i røren.
  • Stek kaken på nest nederste rille på 180 grader, i 45 minutter. Avkjøl kaken til romtemperatur på rist. La den stå i formen.

Topping

  • Varm fløte og smør i en kjele på middels varme til alt smøret har smeltet.
  • Del melkesjokoladen i biter, tilsett sjokoladen i smøret og rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. Fordel så toppingen jevnt over kaken.
  • Skrell pistasjenøttene, grovhakk de og fordel de jevnt over kaken. Grovhakk Daimsjokoladen og fordel den jevnt over kaken.
  • La kaken stå i kjøleskapet i et par timer før du skjærer den opp i porsjonsstykker

Notes

Denne kaken er utrolig mektig så det kan være lurt å dele den opp i små stykker. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating