Kaker

Krydderkake

Nå når det har blitt høst/vinter er det veldig godt å kose seg med en saftig og smakfull krydderkake. Denne oppskriften er veldig enkel å røre sammen samtidig som kaken er veldig smakfull, saftig og kjempeluftig. Selv om den har litt krydder i seg er den veldig barnevennlig, min gutt på 3 år elsker den! En ekstra bonus er at kaken er like god etter en tur i fryseren. Jeg tok opp en bit fra fryseren i dag, tinte den 20 minutter på kjøkkenbenken, 1 minutt i mikrobølgeovnen og kaken var akkurat som om den var nybakt. Perfekt å ha liggende i fryseren slik at du alltid har noe hjemmebakt å servere når du får overraskelsesbesøk:)

krydderkake

Oppskrift krydderkake

100 g meierismør/margarin
5 dl kulturmelk/kefir
3 dl sukker
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemome
2ts natron
ca. 6 dl hvetemel

 Smelt smøret og avkjøl dette til det blir romtemperert. I en bolle blander du alt det tørre. Bland melken sammen med smøret og rør dette sammen med melet til alt er jevnt blandet.

Helles over i en smurt, liten langpanne (min var 25 * 32 cm). Stekes på brett midt i ovnen på 180 grader  i ca 20 minutter.

Når kaken er avkjølt kan du enten spise den som den er, eller du kan helle over litt melisglasur. Jeg valgte i tillegg å pynte kaken med noen tørkede kornblomster jeg hadde liggende:)

Lik gjerne siden min på facebook, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *