Dekorkaker, Diverse kaker

Rosa Zebrakake

Noen kaker er mer morsomme å lage enn andre. Kaken jeg fikk lage i helgen er en av de aller morsomste jeg har laget. Anledningen var en 20årsdag, og de eneste føringer jeg hadde var at det skulle være en romkake, ha zebramønster og noen rosa detaljer. Endelig fikk jeg lov til å lage en skikkelig jentekake. Attpåtil med tilnærmet frie tøyler! Jeg vurderte lenge å kjøre på med en god del ‘bling’ på kaken i tillegg til zebrastriper og stjerner, men fant ut at jeg måtte begrense meg litt. Det kan tross alt bli for mye av det gode;) Resultatet ble jeg kjempefornøyd med, og ifølge mottaker smakte den visstnok veldig, veldig godt også!zebrakakeDenne kaken er et høyt sukkerbrød som er dynket med melk tilsatt rom, samt fyllt med romkrem iblandet fløtekrem. Kaken er smurt opp med fløtekrem før den ble trukket med fondant. Jeg erfarer nok en gang at det er litt vanskeligere å bruke sukkerbrød som base for en dekorkake enn f.eks en sjokoladekake eller vaniljekake. Sukkerbrødet er mindre stabilt, vanskeligere å dele i jevne lag samt at det er vanskeligere å få rette, jevne kanter på kaken. Heldigvis går det bedre og bedre etterhvert som jeg har fått mer erfaring og resultatet må jeg si meg fornøyd med denne gangen:)

Zebrastripene på siden er laget av spiselig papir. Resten av pynten er laget med marsipan. Denne kaken var verken vanskelig eller tidkrevende å lage, et skikkelig koseprosjekt for Bakeprosjektet 🙂

 

zebra_kake

zebra_kake2

zebra_kake3  zebrakake4

Hvis du ønsker å lage en slik kake og det er noe du lurer på angående fremgangsmåten så legg igjen en kommentar her så skal jeg svare så godt jeg kan!

Lik gjerne siden min på facebook, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebookvibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

2 Kommentarer

  • Svar Ann Kristin 8. oktober 2014 at 09:41

    Hei! Morsom kake! Elsker zebrastriper og det skulle vært gøy å lage noe lignende! Men hvor får jeg kjøpt spiselig papir?? Klipper du til eller er det ferdig til å «lime på»? Ann Kristin 🙂

  • Svar