Høytider Påske Til barna

Påskemarengs

Noe av det aller, aller beste mine barn vet er marengs. De kan ikke få nok av det, selv min datter som ikke er særlig glad i kaker eller desserter blir helt blank i øynene når jeg nevner ordet ‘marengs’. Ekstra stor stas er det når de får være med å forme sine egne marengs 🙂 I helgen hadde vi marengsmaraton hvor vi alle lagde de marengser vi ønsket. Barna lagde regnbuemarengser i alle mulige, og umulige, former og fasonger. Selv var jeg litt mer måteholden i fargene og lagde gule pikekyss og ikke minst verdens søteste kyllinger og høner. Disse kyllingene er superenkle å lage og gjør det lille ekstra  på enhver kake eller dessert du skal servere i påsken. Her deler jeg hvordan jeg lagde disse 🙂

Oppskrift marengs

Lag fransk marengs som i oppskriften nedenfor. Tilsett gul farge i marengsen. Når marengsen er ferdig tar du av en liten ‘dæsj’ som du farger rød eller oransj. Dette skal bli nebb/føtter til kyllingene.

Fordel den gule marengsen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt ut kyllinger og høner. Fordel oransj/rød marengs i en liten sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt ut nebb og føtter til kyllingene.

Oppskrift påske marengs

Når marengsene er ferdig stekt tegner du på øyne på kyllingene, varier gjerne type øyne for å få litt mer ‘liv’ i kyllingene. Har du ikke spiselig tusj så kan du farge litt melis med svart farge og sprøyte på med den tynneste tipp’en du har.

[gmc_recipe 3806]

IMG_1658

IMG_1660

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.