Jul Porsjonskaker

Syndige Sarah Bernard m/ suksesskrem

Dere som kjenner meg vet at jeg liker å ta noe som er veldig godt, for deretter å kombinere det med noe annet godt, for å få en helt fantastisk smaksopplevelse. Det er det jeg prøvde meg på da jeg bestemte meg for å kombinere suksessterte og Sarah Bernard. Den veldig fyldige og runde gulkremen fra suksessterte, sirlig sprøytet på en sprø men samtidig myk kransekakebunn, toppet med en smaksrik trøffelkrem og duppet i mørk sjokolade. JA, det ble like godt som det hørtes ut. Disse små munnfullene ble rett og slett uimotståelige.

oppskrift_sarah_bernard_sjokoladekrem

 

Kransekakemasse

 •  250 gr mandler, malte
 • 3 dl melis
 • 2 eggehviter

Visp eggehviter stive. Bland inn melis litt etter litt. Bland tilslutt inn mandlene. Rør godt. Sett blandingen kaldt i ca 10 min. Det gjør det lettere å lage pene bunner. Når bunnemassen er avkjølt ruller du kuler som du trykker litt flate før du legger de på et bakepapirkledd brett. Hvis du ikke er helt fornøyd med fasongen på de kan du glatte over de med en finger duppet i kaldt vann. Stedes i ca 10 minutter på 200 grader, midt i ovnen.

oppskrift_sarah_bernard_bunn

Mens bunnene steker og avkjøler seg lager du suksesskremen (denne er bare sååååååååå god)

Suksesskrem

 • 6 eggeplommer
 • 2.5 dl fløte
 • 150 gr sukker
 • 3 ts maizena mel
 • 2 -4 ts vanilje sukker / vanilje ekstrakt
 • 200 gr smør

Bland eggeplommer, fløte og sukker og la dette koke opp i en kjele mens du rører hele tiden. La det så småkoke 2-3 minutter på svak varme mens du rører. Trekk kjelen av platen og bland inn maizena, vanilje og smør og bland dette til alt smøret er smeltet. Sett til avkjøling og rør i kremen innimellom mens den avkjøles.

 

Trøffelkrem

 •  150 gr smør, romtemperert
 • 1,5 dl melis
 • 2 eggeplommer
 • 100g smeltet sjokolade
 • 2 ss kremfløte
 • 1 ss sterk kaffe
 • 200 g mørk sjokolade + litt delfiafett – til overtrekk

Smør og melis blandes i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Bland inn eggeplommer, 100 g sjokolade, kremfløte og kaffe mens maskinen kjører på sakte tempo. Bland sammen til du har en glatt og fin masse.

 

oppskrift_sarah_bernhard_gulkrem Når bunner er avkjølte sprøyter du først på litt suksesskrem. Prøv å hold litt igjen, et ganske tynt lag  holder. Deretter sprøyter du på litt sjokoladekrem over suksesskremen. Hvis du ikke har sprøyteposer kan du smøre på kremene forsiktig med en skarp kniv, det fungerer også 🙂

 

Neste steg er å la kakene bli skikkelig kalde slik at de kan få et delikat trekk av sjokolade på seg. Legg kakene i fryseboksen i ca 30 minutter.

I mellomtiden smelter du 200g mørk sjokolade med litt delfiafett i et vannbad. Dypp de frosne kakene i sjokoladen. La sjokoladen renne litt av før du plasserer kaken tilbake på brettet slik at sjokoladen får stivnet.

 

oppskrift_sarah_bernard_sjokoladekrem

Sarah_bernard_oppskrift_gulkrem_suksesskrem

 

Disse kakene kan med hell oppbevares i en tett boks i fryseren, de holder seg veldig godt og tiner på kun 30 minutter. Men husk å servere de helt romtempererte, det er da du får frem den gode, runde og fyldige smaken!

vibakes

15 kommentarer

 1. Veldig fin oppskrift. Synd du helt nederst skriver at det i tillegg skal være 200g sjokolade. Det betyr at jeg ikke har kjøpt inn nok. 😉

  1. Hei Jenny, godt å høre at du liker oppskriften. Jeg serverte disse på treff for Trondheims kakebakerdamer i helgen og de fallt i veldig god jord der også 🙂 Trist å høre at du ikke hadde nok sjokolade, jeg skal oppdatere oppskriften med en gang slik at andre slipper å oppleve det du gjorde! Marit

 2. Hei
  Ser at suksesskremen i denne oppskriften er helt like, men bare i den ene skal maisenaen kokes opp sammen med og fløte`. Hva er riktig?

  1. Hei Kari,
   jeg har prøvd begge metoder og begge to fungerte. (altså, maizena kan tilsettes både før og etter koking). Du kan altså bruke begge fremgangsmåtene, jeg brukte metoden slik den står i hver enkelt oppskrift 🙂

   mvh Marit

 3. Hei! Jeg måtte bruke mye mer mandler enn det stod i oppskriften for at det skulle ligne dine. Hva har jeg gjort feil?

  1. hmmm, kanskje dine egg var større enn de jeg brukte. Jeg skal bake disse på nytt nå denne uken, da skal jeg oppdatere oppskriften slik at jeg angir antall gram eggehvite i oppskriften! Takk for tilbakemeldingen 🙂

  1. Hei,
   nei smør er ikke så smart. Du bør bruke delfiafett for å få sjokoladen tynnere. Evt kjøpe overtrekkssjokolade 🙂

  1. Hei,
   var du nøye med målene? Og lot den koke i ca 3 minutter? Sørg for at den er helt kald og pisk den godt opp når den er helt avkjølt, la den helst stå natten over i kjøleskapet.

   Håper det ordner seg 🙂

   mvh Marit

 4. Hei! Det står at man skal bruke fløte i den gule kremen, mens det i trøffelkremen står kremfløte. Må man bruke kremfløte i gulkremen også for at den skal stivne? Jeg har nemlig brukt matfløte i gulkremen, før jeg nå ser at det er kremfløte som trengs til trøffelkremen.. Spent på om gulkremen nå må i søpla!

  1. Hei,
   jeg bruker kun kremfløte når jeg baker. Jeg vil tro at gulkremen kan få problemer med å stivne om du benytter matfløte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *