Oppskrift sukkerbrød
Kakebunner Kaker

Perfekt sukkerbrød

Jeg vet at mange kvier seg for å lage sukkerbrød. Det er det ingen grunn til så lenge du følger denne fremgangsmåten. Oppskriften gir høye, fine sukkerbrød som ikke faller sammen på midten. Sukkerbrød er en perfekt base for kremkaker, marsipankaker, romkaker og moussekaker. Den lette, fine konsistensen gjør at kakene ikke blir for tunge og man kan derfor unne seg ekstra store kakestykker av denne 😉

sukkerbrød

Perfekt sukkerbrød

Print recipe

Et saftig og luftig sukkerbrød som blir perfekt hver eneste gang

Ingredienser

  • 6 egg (romtempererte)
  • 180g sukker (gjerne finkornet (engelsk sukker))
  • 1 Ss vann (lunkent)
  • 150g hvetemel
  • 30g potetmel
  • 1 Ts bakepulver
  • 6 egg (romtempererte)

Framgangsmåte

Sukkerbrød
Steg 1 Sett ovnen på 190 grader.
Steg 2 Visp egg og sukker i en ren bolle til stiv eggedosis. Visp lenge, gjerne i 10 minutter på høy hastighet. Skru ned hastigheten til middels og tilsett vannet og visp videre på lav hastighet i ca 2 minutter.
Steg 3 Deretter blander du mel, potetmel og bakepulver og sikter inn i eggedosisen. Bland forsiktig melet inn med en slikkepott. Ta noen gode tak fra bunnen av bollen. Ikke rør men vend melet forsiktig inn, vi ønsker å beholde mest mulig av luften vi har pisket inn.
Steg 4 Kle gjerne bakeformen din med bakepapir på innsiden. Jeg pleier å kle både bunn og sider med bakepapir, før jeg sprayer det hele med formfett, for å være sikker på at kaken ikke fester seg fast til formen.
Steg 5 Stekes på brett nederst i ovnen. Skru ned temperaturen til 170 grader når du setter inn sukkerbrødet. Stekes ca 30 minutter.
Steg 6 Kaken avkjøles på rist. La kaken først få hvile i 15 minutter etter at du har tatt den ut av ovnen, før du forsiktig løsner kaken fra formen med en kniv og snur kaken opp ned på risten.

Tips

Denne oppskriften holder til et høyt sukkerbrød, jeg bruker en form på 22 cm til 6 egg. Da går kaken heeelt opp til kanten på min kakeform som er 7,5 cm høy. Hvis du ikke ønsker et veldig høyt sukkerbrød, eller formen din ikke er like høy som min, følger du oppskriften men bruker istedenfor en rund form på 24 cm.

Hvis du ønsker høye sukkerbrød men har en lav kakeform så kan du kle innsiden av formen med bakepapir som går et par cm høyere enn formen din, da får sukkerbrødet ditt en fin kant som det kan vokse opp langs uten at det renner over kanten.

Husk å ta ut eggene fra kjøleskapet kvelden før du skal bruke de slik at de er skikkelig romtempererte. I tillegg er det superviktig at bakebolle og visp er helt rene, er det rester av fett i bollen vil ikke eggedosisen bli stiv og du får ikke et bra resultat på kaken.

Ikke åpne ovnen til stekeovnen før du er ganske sikker på at kaken er ferdig stekt, hvis du åpner døren for tidlig risikerer du at sukkerbrødet ditt faller sammen.

sukkerbrød

7 kommentarer

  1. Helt fantastisk! Jeg har alltid kjøpt ferdig sukkerbrød! Har ikke helt trua på meg selv når det kommer til baking. Men, den siste tiden har jeg begynnt å like å bake. Og DET er jo hele grunnen til at jeg ikke ha fått det til før. Så, dette var mitt første hjemmelagede sukkerbrod. Og det gikke sååå fint! Stolt av meg selv! Takk, takk!

    1. Så hyggelig! Baking er jo så gøy, og selv om utseendet ikke alltid blir slik man har tenkt seg så blir det stort sett godt på smak:) Stor klapp på skulderen til deg, vær stolt og bak i vei 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *