Bakeprosjektets beste sjokoladeglasur

Bakeprosjektets beste sjokoladeglasur

Ingredienser

  • 250g meierismør (romtemperert)
  • 750g melis
  • 3ss kakao
  • 150g kokesjokolade (lys eller mørk, grovhakket)
  • 2ts vaniljesukker
  • 1dl sterk kaffe

Framgangsmåte

Steg 1 Hell kaffe og sjokolade i en skål. Varm dette i micro til sjokoladen er helt smeltet. Bruk micro'en på halv effekt. Kun 30 sekunder av gangen, rør godt mellom hver gang. Avkjøl til romtemperatur.

Visp smøret hvitt og luftig med halvparten av melisen. Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og bland godt. Tilsett så den avkjølte sjokoladeblandingen.

Tilsett litt og litt melis til du når den konsistensen du ønsker.

Tips

Hvis du bruker melkesjokolade eller lys sjokolade får du en mildere glasur enn hvis du bruker en mørk kokesjokolade. Her er det smak og behag 🙂

Forrige innlegg Neste innlegg