En bringebærmousse er veldig friskt og godt og passer i de aller fleste kaker. Jeg bruker den oftest som fyll i sukkerbrød kombinert med et lag vaniljekrem, men jeg synes også det er fantastisk godt med bringebærmousse i sjokoladekaker. Denne moussen er frisk og ikke for søt, samt at den er god og luftig.
Ingredienser
- 300g bringebær (kan godt være frosne)
- 60g sukker
- 4 gelatinplater
- 2,5dl kremfløte
- 1ts vaniljesukker
Framgangsmåte
Steg 1 | Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen. Du kan fint benytte frosne bringebær, sørg da for at de er tint før du presser de gjennom silen. |
Steg 2 | Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke. Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur.
Bland kremfløte, vanilje og sukker til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. Nå er moussen klar til bruk. Moussen bør få stå kjølig i minst 4 timer for å få stivne ordentlig før du spiser den. |
Tips
Bringebærmousse – Bakeprosjektet
Hvis du skal bruke moussen som fyll i en kake pleier jeg å benytte følgende fremgangsmåte:
- Kle innsiden av kakeformen med plastfolie.
- Del kakebunnen og legg den ene delen tilbake i formen, med det som skal bli toppen av kaken nederst.
- Sprøyt en ring av vispet krem, smørkrem eller vanilla icing helt ytterst rundt kakebunnen. Denne ringen sørger for at moussen ikke renner ut og at kaken blir mer stabil.
- Fyll mousse inni ringen.
- Legg på neste kakebunn og fyll resten av kaken inni kakeformen.
- La kaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer for å sette seg ordentlig.
- Plasser så kakefatet ditt over kakeformen, snu alt på hodet, fjern kakeformen, fjern plastfolien. Voila!
- Vips så har du en kake som er klar til å pyntes ?
Forskjellen på en mousse og en fromage… er gelantin… ergo .. dette er fromage
ok, det visste jeg ikke 🙂
marit
Ut i fra andre oppskrifter er dette mousse 🙂
Mousse og fromage har litt ulike definisjoner. Jeg vet ikke hva som er den ‘offisielle’ definisjonen men jeg bruker som oftest begrepet ‘mousse’ når det er luftige kremer som er fyll i kaker, men ‘fromage’ når det er snakk om desserter. Men det kan godt være dette er helt feil :p
Helt nydelig oppskrift!? bruker bare denne i marsipankaker og veksler mellom bringebær og jordbær! NAM?
Åååå, så hyggelig å høre. Tusen takk for det 🙂
Hvor mye holder denne porsjonen til?
Ett lag i en kake a 28 cm?
Eller holder den til to lag?
Mvh Kristine
Denne holder til ett lag 🙂
Hei!
Kan man lage denne ferdig 1-2 dg før man fyller kaken med den?
Hei,
det vil jeg ikke anbefale, for moussen vil da få formen til skålen du oppbevarer den i 🙂
Hei.Helt nydelig mousse.Har laget den en gang før med stor suksess. Kan den fryses ?
Ja, det kan den! 🙂
Her har du en profesjonell definisjon på mousse og fromasjen. Men uansett fromasjen eller mousse er denne super enkelt å lage og nydelig på smak!! https://ndla.no/subject:41/topic:1:188696/topic:1:189131/topic:1:198535/resource:1:112313?filters=urn:filter:b5156afd-e11c-4426-a3ba-a1e25c03f489
Takk for tilbakemeldingen 🙂
hvor mange personer er det til
Denne holder til 2 lag fyll i en kake 🙂 til dessert er det nok til ca 4 personer.
Kan denne fikses? Kan ikke se oppskriften
fikset nå 🙂