Pasjonsfruktcurd pasjonsfruktkrem oppskrift
Kremer & Glasurer

Pasjonsfruktcurd med sitron

Etter jobb på fredager tar jeg gjerne turen innom meny for å bli fristet av alle de gode råvarene. Denne uka var det noen freshe pasjonsfrukter og noen uimotståelige italienske sitroner som skrek til meg fra frukt- og grønnsaksavdelingen. Jeg hadde ingen umiddelbar plan for hva jeg skulle bruke de til men det var som vanlig ikke noe problem å finne på noe godt å lage. Jeg landet på en pasjonsfrukt- og sitroncurd. En slik curd kan brukes til mye, jeg bruker det ofte som en liten overraskelse i cupcakes, blander det med krem som fyll i kaker, eller som en topping på en Pavlova. Det er også veldig godt som pålegg på boller og rundstykker.

[gmc_recipe 2047]

7 kommentarer

 1. Hei!

  Jeg forsøkte denne oppskriften idag, men min ble mye mørkere i fargen, og smørsmaken var sterkere enn fruktsmaken, har jeg gjort noe galt? Hvor lenge holder curden etter at man har laget den?

  Mvh Mariah

  1. Hei Mariah,
   vanskelig å si hvorfor din ble såpass mørk. Du passet på å bruke veldig svak varme, slik at den såvidt kokte? Det er ikke en veldig intens pasjonsfruktsmak av curd’en, slik det er av sitroncurd, men det skal likevel smake tydelig av pasjonsfrukt. Kanskje fruktene du brukte ikke var modne nok, slik at de hadde utviklet nok smak?

   Curden holder en drøy uke i kjøleskapet, godt innpakket 🙂

   -marit

 2. Å fytti dæven 😀 Akkurat laget denne curden nå,og den må være min nye curd favoritt.. Er ikke noe glad i pasjonsfrukt,men denne var shit god.. Så tusen takk for oppskrift…

 3. Jeg har med stort hell brukt denne som fyll i en saftig, mørk sjokoladekake.
  Bruker mer pasjonsfrukt og bare litt sitron.
  Great success!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.