Nå er det snart 17. mai igjen, denne herlige dagen hvor man kan spise kaker og is fra morgen til kveld. Noen har sine faste tradisjonskaker de baker til 17. mai hvert eneste år mens andre forsøker å prøve noe nytt. Jeg tilhører den siste kategorien – jeg ser på 17. mai som en ypperlig anledning til å fleske til med en skikkelig festkake. Jeg varierer fra ostekaker til sjokoladekaker, via bløtkaker og iskaker. Og selvfølgelig kommer jeg ikke unna alles favoritt, det som nå har blitt den uoffisielle dronningen av alle 17. mai-kake, nemlig den fantastiske Pavlovaen. Det som gjerne er felles for alle disse er at vi liker å toppe de med et helt lass med friske røde og blå bær, og gjerne noen norske flagg. Det kan jo ikke bli feil så lenge man har nok friske bær og en søt kake av noe slag 🙂
Her har jeg samlet mine favoritter til 17. mai, håper du finner noe som frister 🙂
Marshmallows på pinne til barna
Verdens beste Pavlova med hjemmelaget sjokoladesaus
Jeg håper du fant noe som fristet 🙂 Selv skal jeg prøve meg på en ny oppskrift i år… Jeg har fått en liten hang-up på nougatkrem så i år blir det sukkerbrød fylt med vaniljekrem, friske bær og en usannsynlig god nougatkrem. Kaken skal få et godt lag med søt og luftig kritthvit marengs utenpå, og blir selvfølgelig toppet med store mengder friske jordbær… Jeg har trua 😉
For noen lekre kaker. Håper du får opp frekvensen på innleggene dine, jeg liker bloggen din. Ha en koselig helg!
Hei,
tusen takk for det. Frekvensen kommer nok til å øke fra midten av oktober tenker jeg. Har hatt litt mye som har skjedd det siste halve året 😉