17. mai

De beste festkakene til 17. mai

Nå er det snart 17. mai igjen, denne herlige dagen hvor man kan spise kaker og is fra morgen til kveld. Noen har sine faste tradisjonskaker de baker til 17. mai hvert eneste år mens andre forsøker å prøve noe nytt. Jeg tilhører den siste kategorien – jeg ser på 17. mai som en ypperlig anledning til å fleske til med en skikkelig festkake. Jeg varierer fra ostekaker til sjokoladekaker, via bløtkaker og iskaker. Og selvfølgelig kommer jeg ikke unna alles favoritt, det som nå har blitt den uoffisielle dronningen av alle 17. mai-kake, nemlig den fantastiske Pavlovaen. Det som gjerne er felles for alle disse er at vi liker å toppe de med et helt lass med friske røde og blå bær, og gjerne noen norske flagg. Det kan jo ikke bli feil så lenge man har nok friske bær og en søt kake av noe slag 🙂

Her har jeg samlet mine favoritter til 17. mai, håper du finner noe som frister 🙂

 

Festpyntet dobbel Pavlova
17. mai festkake pavlova

 

 

 

 

 

Marshmallows på pinne til barna
IMG_1271_edited

 

 

 

 

 

 

Himmelsk jordbærkake
17. mai jordbærkake

 

 

 

 

 

 

Oreo drømmekake

IMG_1631

 

 

 

 

 

 

Verdens beste Pavlova med hjemmelaget sjokoladesaus
IMG_1435

 

 

 

 

 

Jeg håper du fant noe som fristet 🙂 Selv skal jeg prøve meg på en ny oppskrift i år… Jeg har fått en liten hang-up på nougatkrem så i år blir det sukkerbrød fylt med vaniljekrem, friske bær og en usannsynlig god nougatkrem. Kaken skal få et godt lag med søt og luftig kritthvit marengs utenpå, og blir selvfølgelig toppet med store mengder friske jordbær… Jeg har trua 😉

2 kommentarer

    1. Hei,
      tusen takk for det. Frekvensen kommer nok til å øke fra midten av oktober tenker jeg. Har hatt litt mye som har skjedd det siste halve året 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *