Til barna

Bamsekjeks

Noen ganger er det skikkelig koselig å overraske barna. Og hvis det er noe spiselig på pinne så blir det alltid en suksess. Disse supersøte bamsekjeksene på pinne er kjempeenkle å få til, lag de gjerne sammen med barna. Disse kjeksene er veldig gode og smakfulle, samt at de holder seg i flere uker. Perfekte å lage opp i god tid før barnebursdagen 🙂

Ingredienser

  • 4,8 Dl hvetemel
  • 0,5 Ts bakepulver
  • 115g meierismør
  • 2,4 Dl sukker
  • 1 Stort egg
  • 1 Ts vaniljeekstrakt (evt 2 ts vaniljesukker)
  • 2 Ts kakaopulver
  • Litt melis & svart konditorfarge til dekor

Framgangsmåte

Bamsekjeks
Steg 1 Visp smør og sukker hvitt og luftig. Bland inn egget og vaniljen. Bland inn melet og la kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet til du har en jevn fin deig.
Ta av 1/3 av deigen og bland inn kakaoen.

Pakk inn deigene i plast og la den hvile i minst en time i kjøleskapet.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Kjevle ut den lyse deigen til den er ca 0,5 cm tykk. Deigen kan sprekke ved kjevling så være forsiktig, prøv gjerne å legge litt plastfolie over deigen når du kjevler.

Trykk ut kjeksene med en stor rund utstikker, ca 7 cm, og legg rundingene på et bakepapir.
Kjevle ut den mørke deigen og stikk ut rundinger, som er mindre enn de lyse. Stikk ut rundinger som er ca 2 cm og som er ca 3 cm.

Steg 2 Del de største mørke rundingene midt på med en skarp kniv og legg de helt inntil toppen av de lyse kjeksene, dette skal bli ører på bamsene.
De minste mørke rundingene strekker du litt i slik at de blir litt ovale, og legger de på de lyse kjeksene slik at bamsene får en munn.
Steg 3 Plasser en trepinne oppå kjeksene, delvis under munnen på bamsene. Trepinnene tar ikke fyr i ovnen. Du kan ikke bruke en plastpinne for den vil smelte.

Legg brettet med kjeksene kjølig, enten i fryser eller i kjøleskap, til de er ordentlig kalde.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Kjeksene skal være gjennomstekte men ta de ut før de får farge, de skal være lyse.

Avkjøl godt før du begynner å pynte de.

Dekorering
Steg 4 Lag tykk melisglasur ved å blande melis og vann. Fyll glasuren i en liten sprøytepose og lag små øyne på kjeksene. Når de hvite rundingene er helt tørre lager du svart glasur ved å blande melis, vann og litt svart konditorfarge.
Lag en liten svart prikk i de hvite øynene, og tegn på en munn.

Oppbevar kjeksene i en tett boks i romtemperatur til de skal spises, disse holder seg fint i flere uker.

bamsekjekspåpinne

Disse kjeksene kan varieres i det uendelige. Hva med en katt eller et ekorn? Her er litt inspirasjon for de kreative (bilder funnet på nett):

insp1 insp2

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *