Ostekake

Melkesjokoladeostekake med appelsincurd

Denne silkemyke ostekaken har en mild smak av melkesjokolade og balanseres av den friske appelsincurden på toppen. Marengsen kan droppes, eller byttes ut med pisket fløtekrem, hvis du foretrekker det. Nydelig smaker kaken uansett!

[gmc_recipe 5795]

Lag appelsincurd etter oppskrift og fordel ønsket mengde på kaken, hvis du får igjen litt curd så smaker dette kjempegodt på nystekte rundstykker eller vafler.

[gmc_recipe 2106]

Lag marengs etter oppskriften. Marengsen må lages og legges på kaken like før servering. Har du ikke anledning til å lage marengsen like før så smaker kaken veldig godt uten marengs, evt kan du lage en italiensk marengs, den er mer holdbar. Søk på nett etter oppskrift på italiensk marengs 🙂

Fransk marengs

  • 100g eggehvite (ca 3 egg)
  • 160g melis

Framgangsmåte

Steg 1 Det aller, aller viktigste når man lager marengs er at man må unngå å få fett sammen med eggehvitene. Det vil si at vi ikke kan ha spor av eggeplomme sammen med hvitene, vi må ha en glass- eller metallbolle (plastboller kan ha et tynt fettlag), og vi må sørge for at visper og bolle er heeelt rene.

Skill eggehvitene fra eggeplommene. Tilsett et par ss av melisen. Visp på medium hastighet til massen begynner å bli hvit og skummet. Tilsett så gradvis litt og litt melis mens du visper på medium hastighet. Bruk gjerne et par minutter på prosessen med å tilsette melis. Visp videre på medium/høy hastighet til massen er helt fast og stiv. Ønsker du å tilsette farge i marengsen din gjør du det nå.

Massen skal være såpass stiv at den holder formen selv når du holder en ‘spiss’ av marengs rett ut fra fingeren din ?

Fordel marengsen på kaken og strø over litt grovhakket mørk sjokolade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.