Gjærbakst, Rundstykker, Superenkelt

Superenkle fine rundstykker

Dere har talt, og jeg har lyttet – dere vil ha enkle men gode oppskrifter. Stort enklere oppskrift på rundstykker enn dette får du ikke. 4 ingredienser, alt eltes sammen samtidig. Heves, rulles, heves og stekes. Vipps så har du kjempegode rundstykker uten noe mikkmakk. Knallgode er de også, jeg lover!

Verdens enkleste rundstykker

Ingredients

  • 700 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk blå gjær evt 1/2 pk tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann

Instructions

  • Tilsett alle ingrediensene i bakebollen. Hvis du bruker fersk gjær så kan du smuldre den litt idet du tilsetter den.
    Bruk en eltekrok på kjøkkenmaskinen din og la den gå på lav hastighet i ca 10 minutter.
    Dekk deretter bakebollen med plastfolie og la deigen heve til ca dobbel størrelse.
    Del deigen i 12 ca like store deler, trill disse til runde rundstykker som du fordeler jevnt på et bakepapir stekebrett. Klem rundstykkene litt flate.
    Dekk rundstykkene med plast og la de etterheve i ca 30 minutter.
    Før steking kan du drysse over litt mel med en sikt, men det er ikke nødvendig.
    Stek rundstykkene på brett, midt i ovnen. 225 grader over/undervarme i ca 14 minutter.
    Avkjøl rundstykkene på rist når de er ferdig stekte.
    Jeg anbefaler deg å vente i minst 10 minutter fra de er ferdigstekte til du deler de opp, hvis ikke kan de bli litt 'deigete'.

 

Disse rundstykkene er så myke og luftige at det er nesten ikke til å tro at de er så enkle å lage!

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar