Gode, smakfulle nøtteroser er tradisjonsbakst på sitt beste. Nøttene får en fantastisk god smak etter å ha blitt stekt i ovnen, sprø utenpå men myke inni.
Ingredienser
- 300g hasselnøtter
- 300g sukker (helst finkornet)
- 3 eggehviter
- 75g meierismør
Til dypping
- 150g mørk kokesjokolade
- 40g delfiafett
Framgangsmåte
Steg 1 | Kvern nøttene i en mandelkvern. Hvis du bruker en foodprosessor kan det ende opp med at bunnene dine flyter utover under steking.
Rør sammen nøttene og sukkeret i en bolle. Smelt smøret og rør det inn sammen med eggehvitene i nøttene. Når alt er jevnt blandet dekker du bollen med plastfolie, og lar nøtteblandingen hvile i minst en time. Fordel nøttemassen i en stor sprøytepose med en stor stjerneformet tipp. Bruk den største tippen, ellers får du ikke presset ut massen. Sprøyt ut små roser ved å holde sprøyteposen rett ned mot bakepapiret, hold tippen ca 0.5 cm over brettet og press ut små roser. Massen er tykk så du må presse hardt. Fordel en hasselnøtt i midten av hver rose. Stekes på 190 grader over/undervarme i cirka 12 minutter. Stek kun ett brett av gangen. Avkjøl kakene på rist. Når kakene er helt avkjølte dupper du den nederste delen i litt smeltet sjokolade tilsatt litt delfiafett. Kakene oppbevares i en tett boks i kjøleskap eller like gjerne i fryseren |